Index Vakbarát Hírportál

Madonna: Mi a f*sz folyik a világban?

2023. október 19., csütörtök 08:30

Az énekesnő az Izrael és a Hamász között zajló konfliktusra is kitért kedd esti koncertjén Londonban.

Madonna Londonban, a Celebration Tour harmadik állomásán szegezte a közönségnek a kérdést:

Mi a f*sz folyik a világban?

A The Guardian szerint az énekesnő a koncert alatt hosszasan nyilatkozott a háborúról, amit szívszorítónak nevezett.

Senki sem akarja látni, hogy mi történik. Bekapcsolom a közösségi médiát, és hányni akarok

– fogalmazott Madonna a lap beszámolója szerint.

Kikelt magából

„Látom, ahogy gyerekeket rabolnak el, akiket motorokról rángatnak le; csecsemőket fejeznek le, gyerekeket lőnek le és ölnek meg. Mi a f*sz folyik a világban? Hogy lehetnek az emberek ilyen kegyetlenek egymással? Ez egyre rosszabb. Megrémít az egész.”

James Baldwint idézve Madonna azt mondta, a világ gyermekei mindannyiunké, nem számít, honnan jönnek, milyen a bőrszínük, milyen a vallásuk – a gyerekek hozzánk tartoznak, és mi vagyunk felelősek értük.

Izrael mellett állt

A popsztár kitért egy 6 éves illinois-i kisfiú megölésére is, akivel a napokban végeztek, és akinek az édesanyját is megsebesítette az amerikai férfi. A gyilkosság szintén az izraeli–palesztin konfliktussal köthető össze, az elkövető ugyanis muszlim származásuk miatt vette célba őket.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy emberek vagyunk, nem veszíthetjük el az emberségünket. A szívünket meg lehet törni, de a lelkünket nem

– fogalmazott.

A popsztár korábban röviden nyilatkozott a konfliktusról a Celebration Tour nyitóestjén, valamint október 7-én, a Hamász Izrael elleni támadásának napján posztolt az Instagramon. Akkor Izraelt támogatta.

Rovatok