Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatással vádolják a Wednesday zeneszerzőjét

2023. október 20., péntek 14:51

Danny Elfman zeneszerzőt már júliusban is szexuális zaklatással vádolták meg, ám most újabb nő tett bejelentést. A férfi szóvivője abszurdnak nevezte a vádakat.

A Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon csütörtökön benyújtott keresetben a Jane Doe XX néven ismert nő azt állítja, hogy a Wednesday című sorozat és Ollókezű Edward című film zeneszerzője 1997 és 2002 között zaklatta őt. A nő akkoriban 21 éves diák filmes volt – írja a Variety

Jane Doe XX azt állítja, hogy Elfman az ő mentora volt, ám egy idő után a találkozóik alatt

a férfi rendszeresen meztelenre vetkőzött előtte.

A nő elmondása szerint a férfi ezután kényszerítette őt, hogy ugyanezt tegye. Amikor legközelebb találkoztak, a férfi ismét levetkőzött, és ragaszkodott hozzá, hogy a nő nézze végig, ahogy fürdik. A következő öt évben ez rendszeressé vált. Elfman azt mondta a nőnek, hogy csak így tud dolgozni, valamint kreatív és sikeres lenni.

Jane Doe XX később Los Angelesbe költözött, ahol gyakran meglátogatta Elfmant az otthonában. A kereset szerint az éjszakát Elfman ágyában töltötte. Gyakran a takaró felett aludt ruhástul, míg a férfi meztelen volt. Azt mondta, hogy ez körülbelül 40 alkalommal történt meg. 2002-ben Elfman azt mondta neki, hogy: „minden alkalommal, amikor itt aludtál, melletted maszturbáltam”. A kapcsolatnak ezután a nő véget vetett.

Elfman szóvivője tagadta a vádakat: „Az Elfmannal szemben felhozott, helytelen viselkedésre vonatkozó vádak alaptalanok és abszurdak” – fogalmazott.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok