Index Vakbarát Hírportál

Azahriah és a Budapest Park is ringbe száll a hazai zeneipar legjobbja címért

2023. október 20., péntek 15:21

Rangos szakmai díjjal tüntetik ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig. Az idei Music Hungary-díj shortlistjén olyan nevek szerepelnek, mint Azahriah, a Budapest Park, az INOTA Fesztivál, Beton.Hofi és Analog Balaton.

A Music Hungary-díj a hazai zeneipari szektor egységességét és átjárhatóságát hangsúlyozza, és a szakma minden részére kiterjedően elismerésben részesíti a kiemelkedő teljesítményeket. Az idei díjátadót november 8-án a XI. Music Hungary Konferencia & Showcase részeként az Expresszóban tartják, Veszprémben. Az est házigazdái Csepelyi Adrienn és Hajós András, a hangulatért pedig a RadioCafé zenei szerkesztője, Cyborg Templar felelős – olvasható az erről szóló közleményben. 

A nevezettekből szakmai bizottság és a Music Hungary Szövetség elnöksége állította össze a shortlistet, amelynek tagjai idén Bakos Petra (Music Hungary Szövetség Főtitkára, zenei manager), Balázs Sziszka (Music Fashion Art & Management tulajdonos), Borsa Kata (NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának elnöke, Öt templom Fesztivál programigazgatója), Komróczki Diána (fotós, operatőr), Schoblocher Barbara (énekesnő) és Oszkó-Jakab Natália (Fesztiváligazgató, Fesztivál szakosztályvezető) voltak.

Backstage-díj

Showtime-díj

Vizuál-díj

Innováció-díj

Pro-díj

Média-díj

Inspiráció-díj

Crossover-díj

A részletes shortlist az XI. Music Hungary Konferencia & Showcase honlapján olvasható.

Rovatok