Index Vakbarát Hírportál

Vastagbélrákkal küzd a The Walking Dead és a Mr. Robot színésze

2023. október 27., péntek 06:33

Negyedik stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak a The Walking Dead, a Mr. Robot és a Mindhunter című sorozatokból ismert színésznél, Erik Jensennél.

A színész családja a múlt héten hozott létre egy GoFundMe-oldalt, ahol gyűjtést szerveztek a színésznek. Az adománygyűjtő platformon Jensen családja azt írta, hogy a színész alig másfél évvel ezelőtt „csodával határos módon” túlélt egy agyi aneurizmát, és most negyedik stádiumban lévő vastagbélrákot diagnosztizáltak nála.

A CNN beszámolója szerint a rák már áttétet képzett a májára, de családja szerint a színész „fiatal és erős”, sőt, a kezelés alatt rendezőként és íróként is dolgozott. Hozzátették, hogy orvosai szerint van esély arra, hogy a daganatokat eléggé összezsugorítsák ahhoz, hogy két nagyon komoly műtétet elvégezzenek, és az összeset kivegyék.

A kezelésekre összesen 300 ezer dollárra lenne szükségük, mivel Jensen betegsége, valamint a hollywoodi színészsztrájkok miatt „rendkívül bizonytalan anyagi helyzetben van, és nagy segítségre van szükségük, hogy túléljék a következő évet, hogy kifizethessék a rák elleni kezeléseket, illetve hogy megtarthassák az otthonukat”. Csütörtökig már több mint 121 ezer dollárt gyűjtöttek össze.

Erik Jensen dr. Steven Edwardsot játszotta a The Walking Dead ötödik évadában. A színész adománygyűjtő oldalának linkjét Scott Gimple, a sorozat producere is megosztotta az X-en, de Jeffrey Dean Morgan, a sorozatban Negant alakító színész is támogatásáról biztosította Jensent.

Morgan azt írta: „Soha nem volt alkalmam együtt dolgozni Erikkel... legalábbis mostanáig. Sokat hallottam arról, hogy milyen nagyszerű srác. Tudom, hogy jól jönne egy kis segítség... Bármilyen és mindenféle.”

Erik Jensen az Életfogytig ügyvéd (For Life) és a Mindhunter című sorozatokban is játszott.

Rovatok