Index Vakbarát Hírportál

Kórházba került Lukács Sándor

2023. október 28., szombat 18:27

Kórházba került Lukács Sándor. A 76 éves Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészművészt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján ápolják, Merkely Béla klinikaigazgató a kezelőorvosa – értesült a Népszava.

Lukács Sándor négy napja nagyon fáradékonynak érezte magát, ezért bement a klinikára, és kiderült, műteni kell a szívét – írta a Népszava. A Kossuth-díjas színművész hozzátette: most erre vár, és reméli, hogy minél előbb visszatérhet a színpadra. Az évadban több bemutató is várja.

Ahogy azt korábban megírtuk, idén Lukács Sándor kapja a Páger Antal-színészdíjat. A döntést a szakmai kuratórium javaslata alapján a makói képviselő-testület a szerdai zárt ülésén hozta meg – közölte Farkas Éva Erzsébet (Fidesz–KDNP) polgármester a közösségi oldalán.

A makói képviselő-testület 2001-ben döntött az elismerés alapításáról. A díjat minden évben az a színész érdemli ki, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb a makói születésű Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

Az elismerést – a pandémia miatt elrendelt korlátozások időszakát leszámítva – hagyományosan Páger Antal születésnapjához, január 29-hez közeli napon adják át a makói Hagymaházban. Az ünnepségen a díjazott az oklevél mellett „Téni bácsi” – a Vígszínháztól 80 éves korában kapott – arany pecsétgyűrűjének pontos mását veheti át.

Lukács Sándor 1972-ben végzett az akkori Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azóta is a Vígszínház tagja. Ma és holnap a Chaplin-féle A diktátorban lépne fel, amelynek Eszenyi Enikő rendezte a futó színpadi változatát. A Rózsavölgyi Szalonban november 11-én játszik Jordán Tamás, Molnár Piroska és Trokán Anna oldalán A két pápában, de vár rá egy bemutató, az Amadeus is a Pesti Színházban november 25-én.

Rovatok