Index Vakbarát Hírportál

Újra megrendezik a Csinibaba Táncdalfesztivált a Budapest Parkban

2023. november 3., péntek 16:41

A Csinibaba Táncdalfesztivál a koncert és a színház fúziójából jött létre, és 2023 tavaszán közel telt ház előtt debütált a Budapest Parkban. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel, a korábbi résztvevők mellett, még több katonás színésszel, új énekesekkel, illetve extra dalokkal színesítik a műsort, amelyet 2024. május 23-án láthat majd a közönség.

Idén először, kísérleti jelleggel, a Katona József Színház fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából rendezték meg elsöprő sikerrel a Csinibaba Táncdalfesztivált, amely a színház és a Budapest Park közös szervezésében valósult meg. A különleges élőzenei műsort jövőre újra színpadra állítják Vajdai Vilmos rendezésében.

Azt gondolom, közösen sikerült egy előremutató, a műfaji korlátokon átívelő műsort alkotnunk, és egy újfajta megközelítést mutatnunk a közönségnek, ami által a könnyűzene rajongói befogadható módon találkozhatnak a színház világával, és fordítva, ez a Budapest Park egyik fontos küldetése. A produkció visszhangja is fenomenális volt, ezért úgy döntöttünk, kicsit felfrissítve jövőre újra színpadra állítjuk ezt a kivételes műsort

– fogalmazott Pálffy András, a Budapest Park igazgatója.

Máté Gábor, a Katona József Színház ügyvezető igazgatója azt mondta, amikor 2022-ben elkezdték az esemény szervezését, még nem igazán tudták, hogy mibe is vágnak bele, de „az az elsöprő siker, amit végül a produkció aratott, minden várakozásunkat felülmúlta. Örülünk, hogy lehetőségünk van a ráadásra!” 

Az este gerincét a legendás Csinibaba című film betétdalai, illetve a 60-as évek kultikus táncdalai adják, meglepő formákban, sajátos feldolgozásokban. A zenét a Meggyes Ádám vezette, fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészített kísérőzenekar (Nart Orchestra) szolgáltatja, amelynek magja: Dési Tamás „Guba” – dob, Matus Péter – basszusgitár (mindketten Irie Maffia), Csókás Zsolt – gitár és Premecz Mátyás – billentyűk (mindketten Kéknyúl).

Hozzájuk pedig újabb és újabb katonás színészek és parkos előadók csatlakoznak. Az egyedülálló koncert-show egy egészen különleges időszakba és miliőbe kalauzolja a nézőket. 

Az esemény a Mastercard támogatásával valósul meg. A szervezők azt kérik, hogy aki teheti korabeli – 60-as, 70-es évek – stílusú ruhákban érkezzen, hogy még autentikusabbá tegyék a hangulatot.

Rovatok