Index Vakbarát Hírportál

Soha nem látott kulisszatitkokra derült fény

2023. november 16., csütörtök 06:31

A Mandoki Soulmates zenei pályafutásának 30. évfordulója alkalmából egy különleges dokumentumfilm készült, amely betekintést enged a zenéjük világába.

A film megtekintése lehetőséget ad a közönségnek és rajongóknak, hogy közelebbről megismerjék a Mandoki Soulmates munkásságát, alkotásaikat, sikereiket és az ahhoz vezető utat. Továbbá az ezek mögött rejlő barátságokat és kötelékeket. A tagok személyes megszólalása mellett soha nem látott felvételek és kulisszatitkok is megnyílnak. Betekintést nyerhetünk a közös főzésekbe, valamint a zenekar hangulatos próbáiba is.

Ez a film egy szeretett gyermek, amelyben minden hang, minden akkord és minden pillanat a szívünkből jön. Szeretnénk megosztani ezt a különleges utazást a közönséggel, hogy veletek ünnepelhessük ezt a mérföldkövet

– mondta Leslie Mandoki, a zenekar alapítója és vezetője

Bepillantást enged

A dokumentumfilm egyedülálló bepillantást enged a 40 évet ünneplő Leslie Mandoki által alapított világhírű Red Rock stúdióba is, amely a festői szépségű Starnbergi-tó partján fekszik.

Mások mellett Phil Collins, Lionel Richie, Jennifer Rush, Chaka Khan is készített már felvételeket itt Leslie Mandoki vezetésével. A filmkockák megidézik a világ legismertebb Mandoki Soulmates-koncertek helyszíneit, mint a londoni Hammersmith, a párizsi Olympia, a New York-i Beacon Theater, ahol a Rolling Stones a Shine a Light című filmen dolgozott Martin Scorsese rendezésében.

A müncheni hivatalos ünnepség pillanataiba is betekinthetünk, ahol az összes német demokratikus párt elnöke, a legismertebb német és angolszász művészek ünnepelték a zenekar alapításának a 30. évfordulóját.

A Mandoki Soulmates tagjai között olyan zenészek vannak, akik a progresszív rock és a fusion jazz terén alkottak maradandót, és akik összesen 35 Grammy-díjjal büszkélkednek. Mások mellett Al Di Meola, Mike Stern, Bobby Kimball és Bill Evans.

Rovatok