Index Vakbarát Hírportál

Hazaengedték Horváth Lajos Ottót is a kórházból

2023. november 16., csütörtök 15:50 | aznap frissítve

Hazaengedték a kórházból Horváth Lajos Ottót is, aki múlt pénteken szenvedett balesetet a Nemzeti Színház színpadán.

Kevesebb mint egy hét után Horváth Lajos Ottót is hazaengedték a kórházból. A színész még múlt pénteken szenvedett baleset a Nemzeti Színházban, ahol színésztársával, Szász Júliával együtt több méter magasról zuhant le előadás közben.

Öröm és hála a szívünkben! A mai napon Horváth Lajos Ottót is hazaengedték a kórházból. Neki is mielőbbi gyógyulást kívánunk!

– írta a Nemzeti Színház a hivatalos Facebook-oldalán.

Mint megírtuk, Szász Júliát szerdán engedték haza a kórházból, aki ezentúl otthon folytathatja a felépülését. A két színész a Rómeó és Júlia előadásán sérült meg múlt pénteken, amikor a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről több métert zuhantak hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük.

Az intézmény vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, elismerve felelősségét, lemondott posztjáról, amit a Kulturális és Innovációs Minisztérium is megerősített. A tárca közleménye szerint Csák János miniszter „a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.

Rovatok