Index Vakbarát Hírportál

Bezár Budapest egyik ikonikus étterme

2023. november 18., szombat 10:55

Hamarosan bezár Budapest egyik legismertebb étterme, a Petrus Restaurant. A hírt maga a séf, Feke Zoltán jelentette be.

Az élet úgy hozta, hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem, a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját − közölte az étterem közösségi oldalán a tulajdonos, Feke Zoltán. Hozzátette:

Csodálatos éveket éltem, éltünk meg itt… és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat, amik alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást, feltárni azokat az okokat, amikért meghoztam ezt az igen vaskos döntést.

„Amit akartam, azt hiszem, azt megmutathattam, hiszen elhozhattam Nektek azt a francia klasszik kicsit old school vonal életérzést, ami számomra nagyon nagyon kedves, mert rengeteg érték van benne” − fogalmazott a bejegyzésben.

Az étterem nem szűkölködött elismerésekben sem, hiszen nyitás után nyolc Michelin Bib Gourmand jelöléssel büszkélkedhetett, sőt 2020-ban Magyarországon ezt a minősítést csak a Petrus tudhatta magáénak. „Ezekre klassz gondolni, de mégis az a legfontosabb, hogy ti, vendégek, kíváncsiak voltatok a sztorira, mert hát egy vállalkozás mégiscsak erről szól” − vélekedik a séf.

Természetesen, mivel tudok főzni, ezért nem leszek vitorlásoktató, buszvezető vagy burkoló! Tehát lesz folytatás, máshol, kicsit másképp, de a francia vonal az örök

− hangsúlyozta Feke Zoltán.

Rovatok