Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Palotai Zsolt, az egyik legismertebb magyar lemezlovas

2023. november 19., vasárnap 07:57

Hatvankét éves korában elhunyt Palotai Zsolt, aki DJ Palotai néven vált ismertté a zenei szakmában.

A művész halálhíréről barátai és kollégái számoltak be a közösségi médiában. Pándi Balázs zenész-újságíró és Pritz Péter zenei újságíró is elbúcsúzott tőle.

Többen is a hazai DJ-szakma legnagyobbjaként, az underground egyik legendájaként hivatkoztak rá. Az elektronikus zene, a drum and bass és a breakbeat egyik legfontosabb meghonosítójaként tekintettek rá, a kilencvenes évek elejétől a magyar zenei élet fontos alakja volt, írja a Magyar Hang.

Palotai Zsolt egykor a Tilos az Á Klub művészeti vezetője volt, majd a Tilos Rádió zenei főszerkesztője lett. Édesapja az öt éve elhunyt olimpiai bajnok labdarúgó és játékvezető, Palotai Károly volt.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere vasárnap reggel arról írt a közösségi oldalán, hogy szombaton már nem tudta átadni a zenész számára odaítélt Pro Cultura Urbis díjat, amelyet a fővárosi kultúra értékeinek gazdagításáért érdemelt ki Palotai Zsolt.

Altbäcker Zsuzsanna, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az Index érdeklődésére megerősítette, hogy Palotai Zsolt a tervek szerint szombaton fellépett volna a Városháza Téren a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját ünneplő látványos programsorozat keretében, de betegség miatt lemondta a fellépést.

Rovatok