Index Vakbarát Hírportál

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

2023. november 22., szerda 11:12

Családi napot tart november 25-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár. Az irodalom életre kel(l) című rendezvényen gyerekeknek szóló zenés, mesés előadással, animációs filmmel, fegyverkiállítással és irodalmi beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket.

A Budapest Könyvfőváros keretében rendezett eseményen a Füge Produkció – Pagony – Hab a tortán! Medveálom madárszárnyon című előadása és Paár Julcsi Rókatánc című zenés, mesés komédiájával várják a gyerekeket a Wenckheim-palotában.

A rendezvényen a BABtérrel saját animációs filmet készíthetnek a gyerekek, míg A történetek életre kelnek című rajzos foglalkozás keretében Dudás Győző grafikussal és Bosnyák Viktória íróval találkozhatnak az érdeklődők. 

Felnőttek is jöhetnek

Tóth Maja beszélgetése Zoltán Áron színésszel, a Vígszínház A Pál utcai fiúk adaptációjáról már a nagyobbaknak szól. A Gyűrűk Ura világának kedvelőit a Magyar Tolkien Társaság várja tündeírással, játékokkal, fegyverkiállítással. A VISU slowdesign pecsét- és printkészítő workshopot tart, a Sárkányos Gyerekkönyvtárban pedig az Apa olvas! program keretében lesz közös diafilmnézés Varró Danival, valamint papírszínház Dávid Ádámmal. 

Lesznek kézműves-foglalkozások, a Figurina Bábszínház pedig Grim(m)aszok tárgyjátéka című előadását mutatja. A felnőttek sem fognak unatkozni a Szóra bírt betűk nevű programon, amelyen Székely Kriszta színházi rendezővel, Török Ferenc rendezővel és Hajduk Károly színésszel beszélget Mátraházi Zsuzsa. 

Kulturális finomságok

A 89 kalória: 60 perc kultúrafogyasztás ínyenceknek és mindenevőknek című találkozó keretében Grisnik Petra színésznővel és Juhász Anna irodalmárral Farkas Ferenc beszélget. Für Anikó és Hrutka Róbert Minden titok című zenés irodalmi estje József Attila, Ady Endre, Kaffka Margit, Bereményi Géza, Zelk Zoltán és Pilinszky János legszebb költeményeit idézi, fűszerezve Hrutka–Bereményi-dalokkal.

A Zongora – Film – Zene programot a Pálffy-palota Ötpacsirta Szalonjában rendezik meg: Szalai Éva zongoraművész és Tóth Endre zenetörténész estjén olyan darabokat hallhat a közönség, amelyek egy-egy filmnek köszönhetően lettek emlékezetesek, zenetörténeti érdekességekkel fűszerezve.

A program a Budapest 150 eseménysorozat keretében a Fővárosi Önkormányzat támogatásával valósul meg. Eddig több mint háromszáz, irodalommal, olvasással és könyvekkel kapcsolatos rendezvényre került sor, hetvenhárom együttműködő partner bevonásával.

(MTI)

Rovatok