Index Vakbarát Hírportál

Olvasó nélkül a könyv csak üres tárgy

2023. november 24., péntek 16:41

Neves hazai művészek a hangjukkal segítenek eljuttatni az olvasókhoz olyan történeteket, melyek az irodalom és az olvasás szabadságáról szólnak.

Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet az irodalom és az olvasás szabadságának fontosságára a Líra Könyv Zrt. A Kicsomagolt Történetek elnevezésű kampányban neves magyar művészek által felolvasott könyvrészletek hangoskönyv formájában kerültek fel a Spotify-ra és a Líra weboldalára, a felolvasásokról pedig videók is készültek.

A Spotify-on már meghallgathatók Gryllus Dorka, Medveczky Balázs, Lakatos Márk, Sodró Eliza, Alföldi Róbert, Szikszai Rémusz, Hernádi Judit, Fluor Tomi, Pelsőczy Réka, Péterfy Bori, Grisnik Petra, Nagy Ervin és Makranczi Zalán felolvasásai.  

Különleges élmény

Olvasó nélkül a könyv csak üres tárgy: a benne rejlő történeteket valakinek ki kell csomagolnia. A Líra szerint

az irodalomhoz való hozzáférést nem korlátozni, hanem könnyíteni kell.

Legújabb kampányukban hangoskönyvek formájában szabadítják ki a történeteket, és Magyarország kedvenc művészeinek hangján hallgathatóvá teszik őket. 

Az alkotók olyan történetek közül válogattak, amelyek sokféleképpen beszélnek az olvasás szabadságáról: az írók a gondolataikat, a művészek a hangjukat és az arcukat adták – így születtek a rendhagyó hangoskönyvek, amelyek tetszőleges sorrendben, szabadon hallgathatóak és nézhetőek bárki számára.

Rovatok