Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Frances Sternhagen

2023. november 30., csütörtök 12:24

93 éves korában elhunyt Frances Sternhagen kétszeres Tony-díjas színésznő. A hírt családja közölte.

Frances Sternhagen karakterszínésznőként volt ismert, aki több mint hat évtizeden át szerepelt a Broadwayen és azon kívül, filmekben és televízióban. Számos elismerést kapott, köztük két Tony-díjat, egy Drama Desk-díjat, egy Saturn-díjat, valamint három Primetime Emmy-díjra jelölték.

A kétszeres Tony-díjas színésznőt a Szex és New York, a Cheers, a Vészhelyzet, a Házinyúlra nem lövünk és a Szerelem a végzetem című sorozatokban és filmekben is láthatták a nézők.

Frannie. Anya. Frances Sternhagen

Sternhagen az érettségi idején ismerkedett meg Thomas A. Carlinnal, és 1956-tól 1991-ben bekövetkezett haláláig házas volt vele. A párnak hat gyermeke született, négy fia és két lánya.

A színésznő egyik fia Instagramon közölte a hírt:

Frannie. Anya. Frances Sternhagen. November 27-én, hétfőn otthonában örökre lehunyta a szemét, alig másfél hónappal a 94. születésnapja előtt. Hamarosan többet fogok írni róla, de most csak szeretnék hálát adni azért a figyelemre méltó művészi és emberi ajándékért, aki Frances Sternhagen volt. Sokan szerették őt. Nagyon szerencsés vagyok, hogy édesanyámnak, barátomnak, dal- és táncpartneremnek hívhattam őt.

Ismert filmjei közé tartozik a Julie és Julia – Két nő, egy recept, a TortúraA köd és a Delfines kaland. Pályafutása során összesen hét Tony-díjra jelölték, melyből kettőt meg is nyert – írja a mafab.hu.

Rovatok