Index Vakbarát Hírportál

Ismét Budapesten koncertezik Lara Fabian

2023. december 13., szerda 18:20

2024. április 30-án a budapesti MVM Dome-ban ad koncertet a legendás énekesnő. A Je T’aime elnevezésű turné állomásai közé az utolsó pillanatban került be a magyar főváros. Az énekesnő legutóbb 2022-ben járt hazánkban, akkor a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont fellépésének.

A belga-kanadai popénekesnő a különféle kultúrák egyik legérdekesebb találkozási pontja. Édesapja flamand, édesanyja szicíliai, ő maga hat nyelven beszél – olaszul, franciául, spanyolul, angolul, szicíliaiul, valamint tud valamennyit flamandul is – emellett számos nyelven énekel úgy, mint görög, héber, mandarin, orosz, vagy török.

Nyelvi határokon túl

Lara Fabian több mint húsz millió lemezt adott el világszerte, 1991 és 2020 között összesen 15 eredeti albuma, négy koncert- és négy válogatáslemeze látott napvilágot. Az énekesnő dalszerzőként is jelentős, jó néhány előadónak írt már számokat, úgy mint Daniel Lévi, vagy Chiméne Badi.

Az utolsó pillanatban ugyan, de sikerült elérni, hogy a budapesti állomás bekerüljön Lara Fabian turnéjába, ahol egy-egy koncert nem csupán szimpla zenei esemény, hanem egy komplex kulturális élmény mindenki számára

– idézi a hozzánk eljuttatott közlemény Horváth Rolandot, a koncert szervezőjét.

Lara Fabian legutoljára 2020-ban adott ki nagylemezt. Akkor a Covid időszak lezárásaira reagálva egy kísérleti albumot jelentetett meg Lockdown Sessions címen.

Az énekesnő a filmes világba is belekóstolt már párszor. Egyik legjelentősebb szerepe a koronavírus lezárások után megjelent, 2022-es Arlette című politikai szatírában volt.

(Borítókép: Lara Fabian 2019. szeptember 23-án. Fotó: Timothy Norris / Getty Images Hungary)

Rovatok