Index Vakbarát Hírportál

Stohl András elárulta, mi az, amiről már lemondott az életében

2023. december 19., kedd 10:47

Stohl András elmondása szerint beletörődött, hogy nem kaphat Kossuth-díjat. A Vígszínház Jászai Mari-díjas színművésze erről a Beköltözve Hajdú Péterhez című műsor előzetesében beszélt.

Stohl András lesz a Beköltözve Hajdú Péterhez következő adásának vendége. A műsor ajánlója szerint „mély és őszinte beszélgetés lesz.”

A beszélgetésben azt a témát is érintik majd, hogy Stohl András miért nem kaphatja meg a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb állami kitüntetést, a Kossuth-díjat.

Volt ez a »lex Stohl«. Amikor bent voltam a börtönben, akkor hoztak egy olyan törvényt, hogy nem kaphat állami kitüntetést, aki büntetett előéletű. A köztudatban én mindig is az leszek, merthogy börtönben voltam, de már három éve elévült, ahogy kijöttem. (...) Kaphatok, de biztos sokan felhorgadnának, hogy »Hú, hát az alkoholista narkós! Ez kap Kossuth-díjat? És ez miért nem?« Én ebbe beletörődtem

– fogalmazott Stohl András a műsorban.

A színész a szüleiről és saját apaságáról is beszél Hajdú Péternek, illetve Bodrogi Gyula személyében egy meglepetésvendég is érkezik hozzá.

Rovatok