Index Vakbarát Hírportál

Hont András durván beszólt Vidnyánszky Attilának

2023. december 21., csütörtök 14:18

Több közéleti szereplő felkapta a fejét arra, hogy Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását a Nemzeti Színház éléről. Mások mellett Hont András publicista és Borbély Alexandra színművész is a közösségi médiában fejtette ki véleményét.

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter elfogadta Vidnyánszky Attila korábbi lemondásának visszavonását. A nyomozó hatóság által a tárgyi ügyben hivatalból indított vizsgálat a jogszabályok által megszabott eljárásrendben zajlik.

Egy kicsikét menjél a p***ába

Az ügy újabb hullámokat vert a közösségi médiában, néhány közszereplő azonnal klaviatúráért nyúlt. Hont András publicista Facebook-posztban üzent a Nemzeti Színház főigazgatójának.

Kedves Attila, akkor egy kicsikét menjél a p***ába.

~ írta. Borbély Alexandra színművész Instagram-posztban reagált, ezt írta:

Nagyon erős hányinger kerülget.

„Amikor az ember vezető pozícióba kerül, a legfontosabb, hogy a saját felelősségét értelmezni tudja, minden vonatkozásban” – írja Facebook-bejegyzésében L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője.

Mellár Tamás politikus szintén a Facebook-posztolt az üggyel kapcsolatban, bár a száraz tényeknél többet nem írt. 

A magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesete

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház két színésze sérült meg november elején a magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében. A Rómeó és Júlia előadása alatt a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedtek, hogy több hónapig is eltarthat teljes felépülésük. A baleset után Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról, de lemondását Csák János kultúráért is felelős miniszter nem fogadta el.

Korábban az Index kérdésére válaszul tudatta a rendőrség, hogy nem érkezett bejelentés, a nyomozó hatóság a sajtóban megjelent hírek alapján hivatalból rendelt el nyomozást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A rendőrségi nyomozás és szakértői vizsgálat jelenleg is zajlik.

Rovatok