Index Vakbarát Hírportál

Dorogi Péter reagált volt zenekartársai közleményére

2024. január 11., csütörtök 15:05

A közösségi médiában megjelent bejegyzésben osztották meg az Intim Torna Illegál oldalán az egykori tagok, hogy a Petőfi rádióban félrevezető hír jelent meg, miszerint a csapat újjáalakult. Nádasdi János és Gálos Ádám tagadja ezt a kijelentést. Dorogi Péter a zenekar új, hivatalos oldalán közleményben válaszolt erre a posztra. Elmondása alapján a név hivatalosan hozzá tartozik, amelyet jogszerűen használ.

Az Intim Torna Illegál egykori formációjának oszlopos tagjai – Dorogi Péter, Nádasdi János és Gálos Ádám – a zenekar régi és új közösségimédia-felületein, egy-egy saját közleményben fejtették ki álláspontjukat a zenekar mostani helyzetéről.

Az első közleményt Nádasdi János és Gálos Ádám tette közzé, amivel reagálni szerettek volna a Petőfi rádióban elhangzó, általuk falsnak nevezett hírre, miszerint „újjáalakult az Intim Torna Illegál”. A posztban felháborodásukat fejezték ki a zenészek.

Mi mint a zenekar alapító tagjai elhatárolódunk minden olyan zenei formációtól, ami a 3 eredeti alapító tag és védjegytulajdonos (Dorogi Péter, Gálos Ádám, Nádasdi János) együttes részvétele nélkül Intim Torna Illegál néven fut, hiszen ez a zenekar közös gyermekünk volt – és továbbra is közös tulajdonunk

– fogalmaz a két extag a zenekar régi Facebook-felületén.

Emellett arról is írnak, hogy a zenekar 2021-ben a csapat énekesének kezdeményezésére függesztette fel tevékenységét, azonban Dorogi Péter mást állít.

Dorogi Péter mostani formációjának – amely továbbviszi az Intim Torna Illegál nevet – hivatalos Facebook-oldalán válaszolt exzenésztársainak vádjaira és felvetéseire.

Ebben az énekes azt állítja, a korábbi szakítás nem az ő, hanem Gálos Ádám részéről indult, aki kijelentette, hogy nem akar tovább együtt zenélni. Dorogi állítása szerint ezt alátámasztandó „több fül- és szemtanú” is akad.

Etikai aggályok

Posztjában továbbá azt is nehezményezi, hogy egykori zenésztársai úgy kezdték a bejegyzést:

Kedves ITI család!

Szerinte nem családhoz illő, amikor a békés elfogadás helyett a rosszindulat és a sértődöttség dominál. Ahogy közleményében felteszi a kérdést:

hol voltatok az elmúlt három évben? Milyen »család« az, ahol a békés elfogadás és támogatás helyett sértődött csend uralkodik, majd az első adandó alkalommal, pusztán a rosszindulat és lejáratás végett, nyilvánosan megtámadjuk a másikat? Nos, az ilyen család finoman szólva is diszfunkcionális. És hogy miért gondolom úgy, hogy csak a rosszindulat íratta meg veletek ezt a közleményt? Mert azóta sem zenéltek. Semmilyen formában.

Írásában Dorogi Péter arra is kitér, hogy a zenekarnevet jogilag is ő birtokolja, azt felhasználhatja. Szeretné továbbvinni a banda zenei hagyatékát, és nem akarja elengedni azt a több mint egy évtizedes márkaépítésbe fektetett munkát, amellyel az Intim Torna Illegált létrehozták.

A bejegyzés végén arra kéri a rajongóit és a sajtó képviselőit, hogy a jövőben az általa is használt zenekari oldalról tájékozódjanak, valamint biztosít mindenkit, hogy többé nem fog az ITI családjába olyan embereket bevonni, akik „mérgezni akarják” őt és a közönséget.

A posztok alatt kialakult kommentáradat szintén vegyes hangvételű. Noha Dorogi közleményére zömében őt támogató, pozitív felhangú válaszok érkeztek, Nádasdi és Gálos bejegyzésénél némi egyet nem értés alakult ki még a rajongók között is.

Rovatok