Index Vakbarát Hírportál

Több mint 11 millió forintért adták el a Jóbarátok egyik epizódjának forgatókönyvét

2024. január 13., szombat 11:46

32 000 dollárért, vagyis átszámolva több mint 11 millió forintért kelt el egy aukción a Jóbarátok című vígjátéksorozat londoni epizódjának forgatókönyve.

A Jóbarátok londoni epizódjának forgatókönyvéért valaki 32 ezer dollárt fizetett egy árverésen az Egyesült Királyságban. A kezdő ár 800 font volt – írja az MTI.

A negyedik évad utolsó részének forgatókönyvét árverezték el, amely a sorozat egyik főszereplőjének, a David Schwimmer színész által alakított Ross Gellernek az esküvőjéről szólt.

A forgatókönyvet néhány héttel az 1998-as londoni forgatás után a wembleyi Fountain Studios épületében találta meg egy ott dolgozó. Az ő feladata az volt, hogy jegyeket osszon a stúdióba, ahol a forgatás zajlott. A férfi először nem tudta eldönteni, hogy mit kezdeni a papírokkal, végül úgy döntött, megtartja.

Az árverést lebonyolító Hanson Ross aukciósház közlése szerint a tétel iránt óriási volt a globális érdeklődés. Ausztráliából, Németországból, Spanyolországból, az Egyesült Arab Emírségekből, az Egyesült Államokból, Ukrajnából és Svájcból is érdeklődtek.

A forgatókönyvért folytatott küzdelemben 219 alkalommal emeltek ajánlatot.

A Jóbarátok hat Manhattan környéki barát életét követi nyomon. A sorozatot 1994 szeptemberétől 2004 májusáig sugározta az NBC. Összesen 236 epizódot forgattak. A sorozat hat Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat kapott.

Október 28-án, 54 éves korában hunyt el Matthew Perry színész, aki Chandlert alakította a Jóbarátok sorozatban.

Rovatok