Index Vakbarát Hírportál

A történet nincs lezárva: most kinyitották az ajtót egy új videóklippel

2024. január 13., szombat 08:58

Ne feledkezzünk meg a múltról, álljunk meg előtte, szemlélődjünk, gyönyörködjük, merítsünk belőle erőt. Erről, vagyis az emlékezésről szól az iLAND zenekar Tárd ki az ajtód című dala, amelyhez most videóklip készült.

Az iLAND zenekar új videóklippel indította a 2024-es évet. A Tárd ki az ajtód című dal a 2022-ben megjelent A Sziget dupla album egyik száma. A videó rendezője és operatőre Marton Zoltán. 

A Facebookon közzétett bejegyzésükben azt írják, hogy a dallal búcsúznak az előző évtől, s köszöntik az újat, de úgy, ahogy a dalban is van:

Nem lezárva és túllépve azon, hanem csak egy kicsit megtorpanva megragadni a változás pillanatát. 

A történet nincs lezárva

Az iLand felállása az East 1987 és 1994 közötti korszakára épül: Pálvölgyi Géza mellett Takáts Tamás az énekes, Dorozsmai Péter pedig a dobos. Mellettük Madarász Gábor gitározik, aki az East 2012 és 2017 közötti visszatérése idején állandó közreműködő volt az együttes koncertjein, a basszusgitáros pedig Kontor Tamás, aki az East alapítójának, Móczán Péternek az utódja.

A hazai progresszív rockzene legendája, az 1975-ben alakult East gyakorlatilag feloszlott 1994-ben, gazdag életművet hagyva rajongótáborára. Egészen 2012-ig csend volt, ekkortól viszont szinte évente befigyelt egy-két koncert – többnyire ikonikus, nagy helyszíneken – egészen 2017-ig, ekkor a Budapest Arénában megrendezett életműkoncerttel lezárult egy korszak, ugyanakkor

Többen is úgy éreztük, hogy a történet nincs lezárva, sőt szerettünk volna új lemezt készíteni, ez vezetett az iLAND megalakulásához

– idézte fel az előzményeket Pálvölgyi Géza a hardrock.hu-n.

Rovatok