Index Vakbarát Hírportál

Most először fordul elő, hogy nem tudják az összes új magyar filmet bemutatni

2024. január 15., hétfő 19:29

Idén is megrendezik a Magyar Filmszüretet Debrecenben: a legújabb magyar filmek seregszemléjére január 25. és február 4. között várják a közönséget a 111 éves Apolló moziba – jelentették be a szervezők hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője a fesztivál különlegességeként kiemelte, hogy a vetítések után mindennap közönségtalálkozóra várják az alkotók az érdeklődőket. Az idei Magyar Filmszüreten 11 napon át több mint harminc filmet mutatnak be, és 16 közönségtalálkozót szerveznek.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője megjegyezte:

most fordul elő először, hogy a fesztiválon nem tudjuk az összes új magyar filmet bemutatni, mert tavaly olyan sok hazai alkotás született, hogy több film levetítése nem fér bele a 11 napos programsorozatba.

A már bemutatott legújabb magyar filmek mellett premier előtti vetítésen láthatja a közönség a Lefkovicsék gyászolnak, a Keskeny út a boldogság felé, az Árni és a Nyersanyag című alkotásokat.

A filmszüret látogatói válogathatnak majd romantikus filmek (Szerelem lábujjhegyen), animációk (Műanyag égbolt, Kojot négy lelke), drámák (Hat hét, Magyarázat mindenre, Elfogy a levegő), vígjátékok (Cicaverzum), thrillerek (Mesterjátszma) és hősfilmek (Hadik) között – hangzott el a tájékoztatón.

Törőcsik Franciska színésznő és Ljasuk Dimitry filmrendező, színész, a 8. Magyar Filmszüret védnökei egybehangzóan a vetítések utáni közönségtalálkozók fontosságára hívták fel a figyelmet, és arra biztatták a nézőket, hogy kérdezzenek minél többet az alkotóktól, mert a közönség véleménye fontos visszajelzés számukra a munkájukról.

Rovatok