Index Vakbarát Hírportál

Üldögélne Van Gogh ágya mellett?

2024. január 20., szombat 14:37

Szenzációs kiállítás fogja újra hosszú sorokba rendezni a festészetet kedvelőket. Annál is inkább, mert itt nem statikusan elhelyezett festményeket láthatunk, egészen különleges formában találkozhatunk Vincent van Gogh képeivel.

A világ számos pontján már élvezhette a műértő közönség ezt az unikális élményt, vagyis hogy elheveredhetünk a festő napraforgó- vagy íriszmezején; bámulhatjuk a fejünk felett csillagait, de oda is ülhetünk asztalához.

A Van Gogh: The Immersive Experience című, 360 fokos multimédiás kiállítás már bejárta a világ számos nagyvárosát – látható volt többek között New York, London, Tel-Aviv, Róma, Berlin, Szöul múzeumaiban –, és végre 2024. február 2-án megérkezik Budapestre.

Legyen ön is festőművész!

Hogy ez a forma mennyire egyedi és nagy hatású, azt jól mutatja, hogy tavaly elnyerte a legjobb kiállítás és a legjobb immerzív kiállítás díját is az Eventex 2023 Awardson.

A modern vizuális technikák egészen más dimenzióba helyezik a jól ismert alkotásokat, olyan extra élményt nyújtva, amiben eddig még sosem lehetett részünk. Ez garantáltan tetszeni fog azoknak is, akik eddig nem rajongtak a klasszikus tárlatokért, és

a VR-szemüveges opció behúzza majd a fiatalabb generációkat is. 

Mi több, ha a holland festő annyira megihlet bennünket, hogy megérezzük magunkban a talentumot, lehetőségünk van alkotni is, sőt a képeinket ki is vetíthetjük! 

A kiállítás előreláthatólag nyár elejéig lesz látható a BOK Csarnokban.

Rovatok