Index Vakbarát Hírportál

Ujlaki Dénes a rák után sem fél a haláltól

2024. január 22., hétfő 18:12

Ujlaki Dénes Jászai Mari-díjas színész szombaton ünnepelte a 79. születésnapját. A Katona József Színház alapító tagja legyőzte a rákot, és évek óta tünetmentesen él. Bevallása szerint nem fél a haláltól.

A Jászai Mari-díjas színész január 20-án töltötte be a 79. életévét. Ujlaki Dénest családi körben köszöntötték szerettei. Idén nem volt nagy felhajtás, de „majd talán jövőre a nyolcvanadikon” – nyilatkozta a Blikknek.

Nem félek a haláltól, de nem is gondolok rá

– fogalmazott Ujlaki Dénes.

Mint mondta, megvívta a harcait olyan háborúban, amelyben nem győzhet. Úgy látja, hogy aki egyszer szembenézett a gyilkos kórral, és azt mondja, meggyógyult, az hazudik. Szerinte a rákos sejtek nem mennek ilyen egyszerűen el. Ujlaki Dénes évek óta tünetmentes, rendszeresen jár kontrollvizsgálatra, de kérdéses számára, hogy ez meddig lesz így.

Hozzátette, hogy ameddig az egészsége engedi, folytatja a színészkedést. Úgy érzi, nem szabad leállnia, mivel a színpad az élete és a munkája is. A színészmesterséget a katonasághoz hasonlította, ahol nincs olyan kifogás, vírus vagy fáradtság, amely megállíthatná. 

A Katona József Színház alapító tagja magánéletével kapcsolatban kifejtette, hogy 64 éves volt, amikor beleszeretett a nála 37 évvel fiatalabb Juditba, aki szerinte nemcsak gyönyörű, hanem okos nő is. Hatodik feleségével együtt nevelik 15 éves fiukat, Gáspárt. 

Ujlaki Dénes bevallotta, hogy nagyon megviseli, amikor a temetőben kell búcsút vennie valakitől. Felidézte, hogy Benedek Miklós nagyon megsiratta. „Csodálatos színész és szeretni való ember volt”  tette hozzá.

(Borítókép: Ujlaki Dénes Jászai Mari-díjas színész érdemes művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának SZOP stúdiójában. Fotó: Zih Zsolt / MTVA / MTI)

Rovatok