Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Gary Graham, a Star Trek és a JAG – Becsületbeli ügyek sztárja

2024. január 24., szerda 09:40

73 éves korában meghalt Gary Graham amerikai színész, akit a magyar nézők is ismerhettek több filmből és sorozatból.

A Variety beszámolója szerint Graham még hétfőn halt meg. A halálhírt volt felesége, Susan Lavelle erősítette meg egy Facebook-posztban, amelyben azt is közölte, hogy Graham felesége, Becky Hopkins is a színész oldalán volt az utolsó órákban.

Mély szomorúsággal kell közölnöm, hogy Gary Graham, volt férjem, a csodálatos színész és egyetlen közös gyermekünk, Haylee Graham édesapja ma elhunyt. Teljesen összetörtünk, különösen a lányunk, Haley

– írta Lavelle, majd azt is hozzátette: „Ez az egész nagyon hirtelen történt, ezért kérem, imádkozzanak a lányunkért, amíg átvészeli ezt a gyásznak nevezett dolgot”.

A posztban említett hirtelenséget megmagyarázza az, amit Gary Graham felesége később mondott arról, hogy mi történt pontosan. Becky Hopkins a The Hollywood Reporter című lappal közölte azt, hogy

a színész szívrohamban halt meg a Washington állambeli Spokane város egyik kórházában.

Gary Graham több sorozatban is szerepelt. Az első jelentős szerepét az Alien Nation című sorozatban játszotta, amely elsősorban a tengerentúlon aratott sikert, de később több olyan sorozatban is feltűnt, amely Magyarországon is befutott.

1997 és 2002 közt játszott például a JAG – Becsületbeli ügyek több epizódjában is. Ezenkívül 2001 és 2005 közt szerepelt a Star Trek: Enterprise című sorozatban, amelyben Soval nagykövetet alakította. 

Filmeket tekintve többek közt a Hollywood lovagjai, a Tökéletes mozdulatok, a Zűrös manus, a Nekronomikon – A holtak könyve, A galamb röpte és az Acélzsaru című alkotásokban játszott mellékszerepeket.

(Borítókép: Gary Graham 2016. augusztus 3-án. Fotó: Gabe Ginsberg / Getty Images Hungary)

Rovatok