Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Rocky-filmekben Apollo Creedet alakító színész

2024. február 2., péntek 21:18

Hetvenhat éves korában meghalt Carl Weathers, korábbi NFL-játékos, aki később színésznek és humoristának állt. Ő alakította a Rocky-filmekben a főszereplő nemezisét, Apollo Creedet, küzdött Arnold Schwarzeneggerrel a Predatorban, valamint A Mandalóri című sorozat mindhárom évadjában is szerepelt.

Matt Luber, Carl Weathers menedzsere a CBS-nek megerősítette a színész halálhírét, amit először a család osztott meg az AP hírügynökséggel. 

„Békésen halt meg álmában. Carl kivételes ember volt. Maradandót alkotott a filmekben, televízióban, művészetekben és sportban, generációk ismerték el munkáját világszerte. Szeretett testvér, apa, nagypapa, társ és barát volt” – áll a család közleményében.

Weatherst a legtöbben a Rocky-filmek Apollo Creedjével azonosították, az első ilyen 1976-ban debütált. Az első négy filmben szerepelt Weathers, az 1985-ös Rocky IV-ben emlékezetes jelenet volt, amikor Creed a ringben halt meg Sylvester Stallone karjai között, miután a szovjet Ivan Drago kiütötte. A karakter fia, Adonis köré később trilógiát rendeztek, őt Michael B. Jordan alakította.

Már középiskolás korában játszott darabokban, majd a San Diego Egyetemen amerikaifutball-játékos lett. 1970-ben egy szezont lehúzott az észak-amerikai profi ligában (NFL) az Oakland Raiders színeiben, innen Kanadába szerződött két évre – eközben a San Francisco Állami Egyetemen diplomázott színjátszásból.

Több filmben és televíziós produkcióban szerepelt, legutóbb A Mandalóri első három évadában szerepelt, a harmadikban egy résznek a rendezője is volt.

Rovatok