Index Vakbarát Hírportál

Quentin Tarantino ismét Brad Pitt-tel dolgozik, de valószínűleg utoljára

2024. február 2., péntek 21:17

Quentin Tarantino várhatóan utolsó filmjében immár harmadjára fog együtt dolgozni Brad Pitt-tel. A színész szerepe még nem világos, a recept a Volt egyszer egy... Hollywood-hoz hasonló. A The Movie Critic: The Dish 2025-re várható.

Quentin Tarantino harmadjára is Brad Pittel dolgozhat, méghozzá a rendező valószínűleg utolsó filmjében, az egyelőre még csak angol címet kapott The Movie Critic: The Dish című alkotásban – értesült a Deadline.

A rendező és a színész közös munkájának eredménye többek közt a 2009-ben megjelent Becstelen brigantyk, ahol a színész a főszerepet játssza, illetve a tíz évvel később, 2019-ben megjelent Volt egyszer egy… Hollywood, amelyben Brad Pitt a filmben játszott kaszkadőr szerepéért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is.

Tarantino évek óta arról beszél, hogy egy kiegyensúlyozott minőségű és feszes életművet akar hátrahagyni, így várhatóan 10. filmje után visszavonul. Ez a filmje éppen most forog: azt viszont nem tudni, hogy Brad Pitt a főszerepet játssza-e a, vagy a rendező más feladatot bízott rá a The Movie Critic: The Dish-ben. 

A történetről kevés dolog ismert, tavaly májusban, Cannes-ban Tarantino a Deadline újságírójának, Baz Bamigboye-nak annyit csepegtetett el, hogy a film 1977-ben, Kaliforniában fog játszódni, és egy „valóban élt, de kevésbé ismert” ember élettörténetén alapul majd, aki felnőttfilmes kritikákat ír. Tarantino az ihletet adó személlyel még akkor találkozott, amikor tinédzserként pornómagazin-automaták feltöltésével foglalkozott.

A többi dolog túl gagyi volt ahhoz, hogy elolvassam, de aztán ott volt ez a pornómagazin, aminek nagyon érdekes filmoldala volt

– mondta Bamigboye-nak.

A Deadline feltételezése szerint az egyszer már sikeres kombináció újra összeállhat, ahogy a Volt egyszer egy… Hollywood esetében, úgy most is a Sony Pictures lesz a filmet forgalmazó stúdió, a producer Stacey Sher lesz. A film várhatóan 2025-ben fog megjelenni.

Rovatok