Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Ian Lavender

2024. február 5., hétfő 17:30

Elhunyt a BBC ikonikus sorozatában Pike közlegényt alakító komikus színész, Ian Lavender. 77 éves volt.

77 éves korában elhunyt Az ükhadsereg sztárja, Ian Lavender. Halálhírét hétfőn jelentette be a sorozat szóvivője, aki szerint Lavender halála egy korszak lezárulását jelenti, a szereplők közül ugyanis már csak ő volt életben. A birminghami születésű Lavender pénteken halt meg, a halál okáról egyelőre nem közöltek részleteket – írja a The Sun

Szeretem megnevettetni az embereket

– mondta a színész, aki Pike közlegényként vált ismertté a BBC eredeti címén DAD'S Army (Papák haptákban vagy Az Ükhadsereg) című brit szituációs komédiájában, ezt követően pedig a BBC EastEnders című szappanoperájának népszerű szereplője volt Derek Harkinson szerepében.

Lavender mindössze 22 éves volt, amikor Pike közlegényt kezdte alakítani, aki a sorozatbéli Mainwaring kapitány által gyakran „hülye gyerekként” emlegetett banki ügyintéző volt, és 12 millió néző szívét nyerte el. AzÜkhadsereg a BBC az egyik legnagyobb vígjátéksikere volt, később színpadi show-t és filmet is készítettek belőle.

Frank Pike közlegényként nyújtott csodálatos alakítása még évtizedekig élni fog. A nevetés örökségét hagyta hátra

– áll a színész halálhíréről szóló közleményben. 

Lavender a második világháború befejezése után, 1946-ban született. A színész rövid ideig leghíresebb szerepét követően visszatért a színházhoz, de a Papák haptákban mellett még számos más televíziós sorozatban is feltűnt. 

Rovatok