Index Vakbarát Hírportál

Díszlet zuhant a színésznőre a temesvári színházban

2024. február 5., hétfő 20:01

Török Olgát előadás közben találta el egy díszletelem, amelyre két munkásnak kellett volna vigyáznia. A színésznőt kórházba szállították, az előadást félbehagyták, a munkaügy és a rendőrség is vizsgálódik.

A Temesvári Német Színház művésze, Török Olga a vasárnapi Cseresznyéskert előadása közben sérült meg, mikor előadás közben rázuhant a díszlet – írta meg a Libertatea. Az előadást félbeszakították, a színésznőt kórházba szállították, a rendőröket riasztották.

A rendőrök megállapították, hogy egy fából készült díszlet zuhant a színésznőre, amit két férfinek kellett volna biztosítani. A két munkás is megsérült a balesetben, de őket a helyszínen ellátták.

A rendőrség büntetőeljárást indított a munkavédelmi szabályok be nem tartása okán, a körülményeket még vizsgálják. A színház közleménye szerint az egyik munkás megbotlott és esés közben rántotta magával a díszletet, amely ráesett a színésznőre. Török Olga már vasárnap elhagyhatta a kórházat.

A Temes megyei Munkaügyi Felügyelőség vizsgálatot indított a körülmények kivizsgálására.

Nem ez volt az egyetlen színházbaleset a hétvégén Romániában, szombaton Marius Manole színész balesetezett egy előadás során a Bukaresti Nemzeti Színházban.

Rovatok