Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas üzletet köthetett Taylor Swift

2024. február 10., szombat 12:06

Lapértesülés szerint Taylor Swift több mint 75 millió dollárért eladta az Eras Tour koncertfilm jogait a Disney+-nak.

A Disney több mint 75 millió dollárt fizet Taylor Swift énekesnőnek, hogy kizárólagosan streamelhesse a Taylor Swift: The Eras Tour című koncertfilmet a Disney+-on világszerte. A névtelen forrásokra hivatkozó Puck News értesülései szerint a Disney a Netflixet és a Universal Picturest (amely a film digitális/VOD terjesztését kezelte) is túllicitálta a streamelési jogokért – írja a Variety.

Az értesülést a Disney nem erősítette meg, ahogy Swift képviselői sem válaszoltak a megkeresésre az ügyben.

Taylor Swift: The Eras Tour 2023. október 13-i széles körű mozibemutatója után 261,7 millió dollárt hozott világszerte – ezzel ez lett az eddigi legtöbb bevételt hozó koncertfilm. A filmet az Eras turné első három L. A.-beli bemutatóján forgatták 2023. augusztus 3. és 5. között. A 2 óra 45 perces mozifilmben több dal is kimaradt az előadásokból.

Itt újra átélheti a koncertet

A Taylor Swift: The Eras Tour újonnan bővített változata március 15-én debütál a Disney+-on. A streamoldalra felkerült bónuszdalok között szerepel majd Swift 2020-as Folklore albumáról a Cardigan, valamint négy akusztikus dal – de sem Swift, sem a Disney még nem árulta el, hogy melyek azok.

A Variety szerint Swift négy akusztikus meglepetésdallal lepi meg rajongóit az új koncertfilmben.

Tudjuk, hogy a közönség nagyon fogja szeretni a lehetőséget, hogy újra átélje a nagyszerű Taylor Swift: The Eras Tour című filmet, amikor csak akarja, a Disney+-on

– mondta Bob Iger, a Disney vezetője a társaság szerdai bevételi felhívásán. A Taylor Swift: The Eras Tour digitális kiadása 2023. december 13-án, Swift születésnapján jelent meg. 

Rovatok