Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt Sándor Péter, az Operettszínház kirúgott színésze

2024. február 13., kedd 07:45

Traumaként éli meg Sándor Péter, hogy márciustól nem játszhat a Budapesti Operettszínházban. A színészért bár sikeresen petíciót indítottak a nézők, az intézmény vezetősége végül megvált tőle.

Mint megírtuk, botrányos viselkedése miatt megvált Sándor Pétertől a Budapesti Operettszínház.

Kiss-B. Attila főigazgató azt mondta, nagyra tartja a színész kiemelkedő énekesi és színészi kvalitásait, azonban a színház falain belül tett megnyilvánulásai elfogadhatatlanok voltak.

Sándor Pétert már korábban is el akarta küldeni a vezetőség, de akkor a nézők még megmentették a színészt.

Február elején még arról szóltak a hírek, hogy Sándor Péter nem kapott munkát a színháztól, de miután a nézők petíciót indítottak érte, végül visszatérhetett az intézménybe. A színészt meghatotta az összefogás, és a story.hu-nak azt nyilatkozta:

„Ez egy precedens nélküli helyzet, és őszintén meghat a nézők reakciója. Egy nehéz időszakon megyek keresztül jelenleg. Sok kétely merült most fel bennem a szakmámat illetően, de ez a válaszreakció mindent felülír, és bebizonyítja, hogy van értelme ezt csinálni. Nem számítottam ilyen mértékű összefogásra. Elmondhatatlanul jó érzés, mert egy színész elsősorban a közönségért dolgozik.”

Még mindig traumaként élem meg a kialakult helyzetet, és próbálom feldolgozni, hogy márciustól már nem játszom

– fogalmazott Sándor Péter. Majd hozzátette, szívesen dolgozott volna tovább az intézményben.

„Én csakis a nézőkért dolgozom. Ami most zajlik, egy olyan hatalmas visszaigazolás a részükről, ami mellett eltörpül, miként bántak velem. Kész lennék folytatni a munkám azért is, mert nagyon közel áll a szívemhez a társulat” – mondta a színész.

Rovatok