Index Vakbarát Hírportál

Valójában ezt gondolják egymásról az Oppenheimer sztárjai

2024. február 18., vasárnap 13:38

A 2024-es Oscar-gála előtt ismét aktuálissá vált az Oppenheimer promóciós turnéja. A sztárrendező, valamint a film két szereplője egy kérdezz-felelek jellegű beszélgetés keretében osztotta meg a közönséggel, mit is gondolnak egymásról valójában.

Christopher Nolan rendezőhöz és Robert Downey Jr. színészhez egy beszélgetés keretében csatlakozott Cillian Murphy is, aki idén kapta meg első Oscar-jelölését Oppenheimer megformálásáért.

A két színész többek között arról beszélt, hogy az ajánlat a filmre tulajdonképpen a semmiből jött, teljesen váratlanul érte őket. Murphy hat filmet készített Nolannel, de nem tudta, hogy a rendező az Oppenheimeren dolgozik – írta a Variety.

Cillian Murphy elmondta, hogy Christopher Nolan néhány évente felhívja őt, akkor is egy adott projektről kérdezi a színészt. Nolan ezzel kapcsolatban úgy reagált:

Rájöttem, hogy sarokba szorítottam magam, mert már most nem hívhatom fel és invitálhatom vacsorázni.

Bár Robert Downey Jr.-t korábban háromszor jelölték Oscar-díjra, és több szuperprodukciónak is szereplője volt, megható volt hallani, mennyit jelentett számára, hogy felajánlották neki Oppenheimer fő ellenségének, Lewis Straussnak a szerepét.

Életemnek egy olyan pontján voltam, ahol szükségem volt valakire, aki látja, hogy mi lehetséges számomra, amit még én magam sem láttam

– fogalmazott a színész, akit Murphyhez hasonlóan szintén váratlanul ért a megkeresés.

Kinézte magának 

„Felhívtak, hogy menjek át Chris házába, ami már önmagában izgalmas – mondta Robert Downey Jr., mielőtt tovább viccelődött. – Már hetek óta figyeltem a helyet!”

Christopher Nolan erre elmondta, hogy nem szeret ott lenni, amikor a forgatókönyveit olvassák, amióta egyszer végignézte, ahogy felesége és producere, Emma Thomas olvassa a Memento forgatókönyvét. A rendező felidézte, ahogy a nő ide-oda forgolódott, és zavarodott hangokat adott ki olvasás közben.

„Ez tönkretette az idegeimet, szóval elmentem sétálni, vagy Cillian esetében átrepültem Dublinba, majd elmentem a Hugh Lane Galériába, hogy megnézzem Francis Bacon műtermének rekonstrukcióját” – emlékezett vissza Nolan, aki

kicsit ideges volt Murphy felolvasása miatt, de az ír színésznek szerencsére tetszett a forgatókönyv.

Az este Christopher Nolan elismerően nyilatkozott Downey-ról is, amiért olyan bajtársiasan viselkedik a forgatásokon. Mint mondta, ez lehetővé teszi, hogy a színész uralja a jelenetet, míg vannak, akik csupán önzőségből uralnak egy-egy részt.

Robert Downey Jr. erre azt válaszolta, hogy ő csak követi a rendező, illetve Cillian Murphy példáját, majd megdicsérte színésztársát, amiért a forgatáson megadta az alaphangot a többieknek, végül kitért arra is, hogy Cillian Murphy komolyan lefogyott a szerep kedvéért.

Rovatok