Index Vakbarát Hírportál

Vitték, mint a cukrot, Puzsér Róbert könyve újból kapható

2024. február 21., szerda 06:03

A nagy várakozás után alig két hét alatt elkapkodták Puzsér Róbert filozófiai művét. A Metafizika című könyvnek azonban új kiadása érkezik, így a Bookline eladási listájának első helyén szereplő művet most azok is beszerezhetik, akik lemaradtak róla.

Az élete főműve. Ekképpen hivatkozik Metafizika című könyvére Puzsér Róbert. A kötet sok szempontból szakít a hagyományokkal. A szerző fekete lapokon fehér betűkkel ír a valóság és az igazság viszonyáról, ehhez pedig a magyar ábécé betűit és a tarot kártya nagy arkánumát hívja segítségül. Huszonkét betűhöz huszonkét fogalmat alkotott, a transzcendensre vonatkozó tudást nem lineárisan, hanem koncentrikusan vizsgálja.

A mű 12 évig készült, 2023. december elején jelent meg

– amelyről akkor írtunk is. Alig két hét alatt a Metafizika minden példánya elkelt. A Bookline top 50-es listáján akkor a 15. helyig jutott. Most megjött a második kiadás, újból a boltok polcain az alkotás, amelynek hála, jelenleg az eladási listák élén van Puzsér Róbert könyve. A kötet az Inda Press gondozásában jelent meg, és online húszszázalékos kedvezménnyel kapható.

Hogyan készült?

Az első kiadáshoz szervezett dedikálás után, az újhoz is dukál közönségtalálkozó. Legutóbb a Libri Duna Plazában lévő üzletében találkozhattak az érdeklődők az íróval, ezúttal a Ludwig Múzeumban szerveznek nyílt programot.

A Metafizika születését bemutató eseményt Szily Nóra vezeti, ahol Puzsér Róberten kívül olyan embereket invitálnak meg beszélgetőpartnerként, akik az alkotási folyamatban segítették a szerzőt.

Az ingyenes rendezvény 2024. március 14-én lesz a Ludwig Múzeumban 18 órától. A terem befogadóképességének korlátozottsága miatt az érkezés sorrendjében foglalhatnak helyet az érdeklődők.

(Borítókép: Puzsér Róbert 2019. szeptember 30-án. Fotó: Bődey János / Index)

Rovatok