Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas veszteség érte a reggae-zenét

2024. február 26., hétfő 13:21

Meghalt Peter Anthony Morgan, a Morgan Heritage nevű népszerű reggae-együttes énekese. 46 éves volt.

A Morgan Heritage-t Denroy Morgan jamaicai reggae-énekes öt gyermeke alapította 1994-ben. A zenekar 2016-ban Grammy-díjat nyert a legjobb reggae-albumnak járó elismeréssel a Strictly Roots című lemezükért – írja az ABC News.

A 46 éves Peetah Morgan halálhírét a családja közölte, akik előre is megköszönték az emberek szeretetét és támogatását. A közösségi médiában közzétett közlemény nem osztotta meg az énekes halálának okát.

Andrew Holness jamaicai miniszterelnök az X közösségi platformon azt írta, hogy „nehéz a szíve” a hír miatt. A kormányfő úgy fogalmazott, Peetah Morgan halálával hatalmas veszteség érte Jamaicát és a reggae-zenét egyaránt.

Egyik testvére, Roy „Gramps” Morgan Tennesseebe költözött, hogy megismertesse Nashville-ben a reggae-t.

Ha követed a reggae-zenét és a countryzenét, akkor nagyon sok a történetmesélés. A reggae-ben a szenvedő emberek történetét meséljük el

– mondta Morgan 2018-ban az Associated Pressnek.

A többi testvér, akik segítettek a zenekar megalapításában, Una Morgan, Nakhamyah „Lukes” Morgan és Memmalatel „Mr. Mojo” Morgan voltak.

Peetah Morgantől a magyar reggae-zene világából is sokan búcsúztak. A jamaicai énekes korábban a Ladánybene 27 egyik zenei alapjára saját dalt is készített. A magyar zenekar a közösségi médiában emlékezett meg a vasárnap elhunyt Peetah Morganről.

Rovatok