Index Vakbarát Hírportál

Megható jelenet a Kincsvadászokban: háromgyermekes anyukán segített a Tankcsapda dobosa

2024. március 1., péntek 17:00

Megható tettre szánta el magát Fejes Tamás a Kincsvadászokban: azért vásárolt meg egy értéktelen porcelánt, hogy anyagilag támogassa a rászoruló eladót.

Fejes Tamás kizárólag azért vásárolta meg a gyerekeit egyedül nevelő édesanya által felkínált tárgyat, hogy valamiképpen támogassa őt, a Tankcsapda dobosát ugyanis szíven ütötte a hölgy története – írta a 24.hu

A TV2 Kincsvadászok című műsorába jelentkezett Noémi, aki egyedül neveli három gyermekét. A nő férje meghalt, így az anyagi körülményeik javítása végett bocsátott licitre egy porcelánfigurát.

Kelen Anna szakértő szerint a tárgy tömeggyártásban készült, így lehet, hogy húszezer forintot sem kap majd érte az eladó. 

Egyedül nevelem a gyerekeket, fölszámolok mindent, megválok mindentől, amit nem használok

– mondta Noémi, akinek csak Fejes Tamás és Fertőszögi Péter tett ajánlatot, egész pontosan tizenhétezer forintot. Szerintük – mivel a tárgy nem igazán érdekes – az összeg is inkább azt jelképezi, hogy segíteni szeretnének a nőnek.

Az eladó huszonötezer forintért akart megválni a tárgytól, ám annyit Fertőszögi már nem fizetett ki.

Jó, én 25 ezerért megveszem, hogy támogassalak téged, mert tragikusnak tartom, hogy itt tartanak magyar családok, hogy ilyen lépésekre szükségük van. Én meg odaadom ezt neked, hogy adjátok el, és akkor nullán kiszállok belőle 

– lépett közbe Fejes.

A eladót meghatotta Fejes ajánlata, elsírta magát: „Hálás vagyok, hogy annak ellenére, hogy nem kellett neki, segített. A porcelán árát teljes egészében a családi költségvetésbe forgatom be.”

Rovatok