Index Vakbarát Hírportál

Új regénnyel jelentkezik Sally Rooney, a Normális emberek írója

2024. március 1., péntek 11:35

Sally Rooney rajongói örömkönnyeket hullajthatnak, ugyanis (nemsokára) vége a várakozásnak. Az ír szerző új regénye, az Intermezzo ősszel kerül a könyvesboltok polcaira.

Az Intermezzo, a bestselleríró negyedik regénye a védjegyének számító témát, vagyis a fiatalok közötti bonyolult kapcsolatokat dolgozza fel.

A történet középpontjában ezúttal két testvér, Peter és Ivan Koubek áll.

Testvéri traumák

Peter, a harmincas éveiben járó dublini ügyvéd, illetve öccse, az antiszociális, sakkozó Ivan között látszólag kevés a közös vonás. Apjuk halálával a férfiak élete megváltozik; míg a látszólag sikeres Peter öngyógyításba kezd, valamint két nővel keveredik össze, addig Ivan egy idősebb nővel kerül kapcsolatba.

Három csodálatos könyv után Sally Rooney olvasóinak milliói fel fogják ismerni a szépséget, a fájdalmat és a reményt, ami ebből az új regényből sugárzik

mondta Alex Bowler, a Faber kiadó munkatársa. 

Sally Rooney korábbi regényei mind nemzetközi bestsellerek voltak, a Normális emberek és a Baráti beszélgetésekből a BBC televíziós sorozatot is készített. Az írónő legutóbbi, Hová lettél, szép világ című regényéből 2021 szeptemberében öt nap alatt több mint negyvenezer példányt adtak el.

A megjelenés napján ötven könyvesbolt nyitotta meg kapuit az Egyesült Királyságban, hogy kiszolgálja a keresletet, miközben Sally Rooney pop-up boltja Shoreditchben fogadta a vevőket. 

A regény Magyarországon Dudik Annamária Éva fordításában, a 21. Század Kiadó gondozásában jelenik meg.

(Borítókép: Sally Rooney. Fotó: David Levenson / Getty Images Hungary)

Rovatok