Index Vakbarát Hírportál

Újabb nagyágyúk az Oscar-díj átadói között

2024. március 6., szerda 08:55

Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját március 10-én (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A szervezők újabb neveket hoztak nyilvánosságra azok közül, akik részt vesznek az Oscar-szobrok átadásában.

Nemcsak a jelöltek, hanem a díjátadók között is Hollywood krémje szerepelhet az idei Oscar-díj-átadón. Azt már tudjuk, hogy nem kisebb nevek, mint Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Brendan Fraser, vagy a Dűne sztárja, Zendaya erősíti ezt a gárdát. Továbbá a Minden, mindenhol, mindenkor Oscar-díjasai, Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Jamie Lee Curtis csatlakozik hozzájuk.

Matthew McConaughey a díjátadók között

A névsor a Variety szerint most Mahershala Alival, Jessica Lange-gel, Matthew McConaughey-vel, Lupita Nyong'óval és Sam Rockwell-lel tovább bővült, de várható a színpadon díjátadói minőségben

Az eredeti filmzene kategória jelöltjei, Jon Batiste, Becky G, Billie Eilish és Finneas O'Connell, Scott George és the Osage Singers, Ryan Gosling és Mark Ronson is előadják a nominált dalokat.

Felháborodtak a döntésen

Korábban megírtuk, hogy idén ismét lehet magyar nyertes, miután a legjobb látványtervezés kategóriában esélyes az Oscar-díjra Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák berendezője. Jórgosz Lánthimosz alkotása 11 jelölést kapott. A film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa díszlettervező a produkciós tervező.

A legtöbb jelölést, tizenhármat az Oppenheimer kapta, amit a Szegény párák követ tizeneggyel, majd a Megfojtott virágok tíz és a Barbie nyolc jelöléssel. 

Az amerikai filmakadémia döntése sokaknál felháborodást váltott ki. Az idei jelöltek közül a Barbie című film főszereplője, Margot Robbie is kimaradt. Az alkotás másik szereplője, a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában jelölt Ryan Gosling és a női mellékszereplők között versenyző America Ferrera elfogadhatatlannak tartja, hogy Robbie-ról megfeledkeztek.

Az Oscar-gála executive producerei Raj Kapoor, Molly McNearney és Katy Mullan. A gála műsorának házigazdája immár negyedik alkalommal Jimmy Kimmel lesz. A díjátadót élőben sugározzák világszerte, a magyar nézők a Disney+-on követhetik.

(Borítókép: Matthew McConaughey, Jennifer Lawrence és Dwayne Johnson. Fotó: Win McNamee, Jason Armond / Los Angeles Times, Gilbert Flores / Variety / Getty Images Hungary)

Rovatok