Index Vakbarát Hírportál

Érti az újmagyart? Így még senki nem beszélt az Oscar-gáláról

2024. március 13., szerda 13:31

Álljunk meg egy pillanatra, és vesézzük ki az Oscar-gála emlékezetes jeleneteit azokkal a szavakkal, amelyekkel legszívesebben leírtuk volna a közvetítést. Bár néhány, a fiatalok körében népszerű kifejezés inkább önmagában, semmint mondatba ültetve használatos, ebben a cikkben kontextusba helyezünk néhány ismertebb, a Z generáció körében kedvelt kifejezést. A cikken már most cringelek (kínosnak tartom), sebaj, fontos az önkritika. Éljen az újmagyar nyelv!

Al Pacino amúgy mikbe volt, amikor a jelöltek beharangozása előtt felolvasta az Oppenheimer nevét? A többi jelölt helyében full salty lettem volna, de a közönség is shook volt, azt se tudták, mi történik. Kicsit grandpa-coded volt az egész, mintha csak arra várt volna, hogy végre hesszelhessen. Emberünk kicsit off.

Jöttek az oppok (csak a szoki), csomóan beszóltak neki, judge-olták őt, aztán persze kiderült, a producerek döntése volt, hogy ne olvassák fel a neveket, hiszen az est folyamán külön-külön már bejátszották a filmeket. Go off, I guess…

Mire a műsor végére érsz, már mind a tíz legjobb film klipjét láttad

mondta a producer Molly McNearney, aki szerint az emberek csak azt akarják hallani, hogy ki nyer, és alig várják, hogy vége legyen a műsornak. Legalábbis ők erre számítottak. (Nice, megy a gaslighting ezerrel… Klasszik Hollywood, lol.)

Anyway, Ryan Gosling I’m Just Ken produkciója a Roman Empire-öm, a pali rizzjét tanítani kellene, minden nő (és férfi) rávibe-olt a bulin, mondjuk én még mindig Emma Stone-nal shippelem őt.

Billie Eilish előadása ezzel szemben egy kicsit fel volt hype-olva, jobban is énekelte már a What Was I Made For? című dalt. Ez most kicsit basic volt, bár csajos 22 évesen már két Oscarral flexelhet, szóval… Az est végén biztos gatyára itták magukat a bátyjával.

Mindennek a teteje persze, hogy Messi kutya – Jimmy Kimmel utasítására – lepisilte Matt Damon csillagát. Shade!

És akkor magyarul:

Al Pacino mit gondolt, amikor a jelöltek beharangozása előtt felolvasta az Oppenheimer nevét? A többi jelölt helyében nagyon dühös lettem volna, a közönség köpni-nyelni nem tudott, azt sem tudták, mi történik. Kicsit nagypapás volt az egész, mintha csak arra várt volna, hogy végre pihenhessen. Hagyjuk is.

Jöttek a gyűlölködők (csak a szokásos), csomóan beszóltak neki, kritizálták őt, aztán persze kiderült, a producerek döntése volt, hogy ne olvassák fel a neveket, hiszen az est folyamán külön-külön már bejátszották a filmeket. Végül is…

Mire a műsor végére érsz, már mind a tíz legjobb film klipjét láttad

– mondta a producer Molly McNearney, aki szerint az emberek csak azt akarják hallani, hogy ki nyer, és alig várják, hogy vége legyen a műsornak. Legalábbis ők erre számítottak. (Szép, megy az ámítás ezerrel, tipikus Hollywood.)

Na mindegy, egész nap Ryan Gosling I’m Just Ken produkciójára gondolok, a színész vonzerejét tanítani kellene, mindenki odavolt érte a bulin, mondjuk, én még mindig azt gondolom, hogy Emma Stone-nal illik össze.

Billie Eilish előadása ezzel szemben egy kicsit fel volt fújva, jobban is énekelte már a What Was I Made For? című dalt. Ez most kicsit szürke volt, bár a lány 22 évesen már két Oscarral büszkélkedhet, szóval… Az est végén biztos jól berúgtak a bátyjával.

Mindennek a teteje persze, hogy Messi kutya – Jimmy Kimmel utasítására – lepisilte Matt Damon csillagát. Elég lekezelő.

(Borítókép: Ryan Gosling I'm Just Ken-produkciója a 96. Oscar-gálán, 2024. március 10-én. Fotó: Kevin Winter / Getty Images Hungary)

Rovatok