Index Vakbarát Hírportál

A Puskás Aréna előtt kizárólag Sopronban lép fel a Halott Pénz

2024. április 1., hétfő 11:11

A pécsi zenekar, a Halott Pénz szívében mindig fontos helyet foglalt el Sopron városa – itt érték el első nagy sikereiket, épp ezért a 20. születésnapi bulijuk előtt kizárólag egy fellépést vállaltak: a SopronFestet. A fesztivál nyitózenekara a koncert napján egy podcastbeszélgetésen is részt vesz, ahol az elmúlt húsz évet elevenítik fel.

Idén visszatér a SopronFest. A fesztivált másodjára rendezik meg, a tavalyi sikerek után pedig a hazai zenei élet legnagyobb nevei lesznek idén is a headliner fellépők. Míg a szombatot Azahriah pörgeti fel, vasárnap pedig Majka lesz a főfellépő, addig a pénteki nyitónapon olyan előadók állnak színpadra, mint az Alle Farben, a Follow the Flow, Beton.Hofi, Rúzsa Magdi, a ByeAlex és a Slepp, valamint a Carson Coma. Ezen a napon, május 17-én nyitja meg a 2024-es SopronFestet a Halott Pénz.

Méltóképpen szeretnénk megünnepelni a születésnapunkat. Egy pécsi szobából jutottunk el a legnagyobb hazai koncerthelyszínre, ezzel pedig újra egy álmunk valósul meg. A Halott Pénz karriertörténetében mindig fontos állomás volt Sopron, az első, igazán nagy sikereket ugyanazon a helyszínen élhettük át, ahová most is készülünk.

– idézi Marsalkó Dávidot, a banda frontemberét a fesztivál hozzánk eljuttatott közleménye. A rapper hozzáteszi: „A születésnapi koncert előtt nem vállaltunk el más hazai fellépést, a SopronFest az egyetlen kivétel. Jó lesz újra találkozni a közönségünkkel, és mi is nagyon készülünk, hiszen fél év telt el azóta, hogy ekkora közönség előtt koncerteztünk.”

20 év története

A zenekar, amely a Wellhellóval közös sikerslágerét, az Emlékszem, Sopronban című dalt is a városnak címezte – amely 2015-ben fesztiválhimnusz is volt –, számos remek emléket gyűjtött itt az évek során. Huszadik születésnapi koncertjük előtt nem véletlenül ezt az eseményt választották egyetlen fellépésükként.

A koncert napján, a színpadra lépés előtt egy élő podcastbeszélgetésen is részt vesz a csapat. Pécs – Sopron – Puskás címmel emlékeznek vissza elmúlt húsz évükre. A Halott Pénz mellett a hazai kulturális, média- és bulvárélet számos ismert arca is megjelenik 2024-ben a Telekom PodcastFesten a SopronFest keretein belül. 

A nyitónapra a szervezők a számos fellépőn túl kedvezményes jegyekkel készülnek. A 2024-es SopronFest május 17–19. között lesz, amit május 11–16. között több esemény előz meg, legyen szó podcastbeszélgetésekről, koncertekről vagy egyéb programokról.

(Borítókép: A Halott Pénz zenekar koncertje a Szent István-napi rendezvénysorozathoz kapcsolódó Road Movie Live fesztiválprogramon a budapesti Műegyetem rakparton 2021. augusztus 21-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok