Index Vakbarát Hírportál

A BKK is megünnepli a költészet napját

2024. április 11., csütörtök 09:53

Kortárs versek csendülnek fel a szerzőik előadásában a 4-es és a 6-os villamoson a költészet napján és az azt követő két napon.

A Budapesti Közlekedési Központ évek óta „versel” Budapest legforgalmasabb villamosvonalán a költészet napja alkalmából. 2024-ben a Vates művészet inspirálta ruházati márkával és a három kortárs szerzővel együttműködve hívja fel a figyelmet a magyar költészet fontosságára és sokszínűségére.

Április 11. és 13. között Kemény Zsófi költő, író, forgatókönyvíró, Simon Márton költő és Szendrői Csaba, az Elefánt zenekar frontembere, énekes-szövegíró szövegeit hallhatja az utazóközönség a 4-es és a 6-os villamoson, az egyik legforgalmasabb fővárosi vonalon, a szerzők előadásában.

A költészet hete alkalmából elhangzó versrészletek mind egy-egy városi hangulatot keltenek életre a közlekedési eszközökön. A Vates és a BKK kezdeményezésének célja, hogy egy pillanatra kizökkentse, elgondolkodtassa a Budapesten utazókat.

A költészet hete idén rendhagyó módon elsősorban nem a hazai irodalom klasszikusait helyezi előtérbe, hanem kortárs alkotók munkáit ismerteti meg az utasokkal.

A költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük József Attila születésnapján, április 11-én. A Vates és a BKK többnapos kampányában a hangbemondáson túl további közös tartalmak is készülnek.

Rovatok