Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik az ország egyik legizgalmasabb zenei programsorozata

2024. április 23., kedd 11:00

Noha benne volt a levegőben, hogy idén már nem indítják el, a városvezetés úgy döntött, 2024 nyarán is beindul a Gyárkert színpada. A veszprémi koncerthelyszín, amely olyan nemzetközi sztároknak adott otthont, mint Iggy Pop, a Kraftwerk, a Papa Roach és a Hollywood Undead, 2024-ben újból elstartol. A teljes line-upot még nem tudjuk, de annyi biztos, hogy a magyar zenei élet legnagyobb figurái közül sokan Veszprém felé veszik az irányt júniustól.

Jó pár koncertre leutaztunk Veszprémbe 2023-ban, mert valljuk be, azért nagy bulik voltak a város legújabb koncerthelyszínén, a Gyárkertben. A magyar zenei élet számos ismert alakja tette tiszteletét a „vidék Budapest Parkja” néven emlegetett helyszínen.

Ilyen volt többek közt a Carson Coma, a Quimby, Beton.Hofi, Ákos és Rúzsa Magdi, akik előreláthatólag idén is leutaznak Veszprémbe a helyi közönség örömére. Hozzájuk olyan új nevek csatlakoznak a magyar élvonalból, mint Dzsúdló, Pogány Induló, a Holligans vagy Korda György és Balázs Klári.

Van rá igény

Tavaly még benne volt a levegőben, hogy a Gyárkert – az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretein belül – egynyári kalandként színesíti majd a város zenei életét, de mivel nem csupán a város lakosságát vonzották be a programok, ráadásul a helyiek közül is sokakban felmerült az igény a folytatásra, a városvezetés úgy döntött, támogatja a kezdeményezést, és életben tartja a Gyárkertet.

Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell […] Idén is a zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az önkormányzati támogatásnak köszönhetően pedig nem piaci árakkal kell kalkulálniuk azoknak, akik belépőjegyet vásárolnának, hanem annál kedvezőbb áron látogathatják a koncerteket. A Veszprém Kártyával rendelkezők pedig 48 órával korábban juthatnak hozzá a jegyekhez

– idézi Veszprém polgármesterét, Porga Gyulát a hozzánk eljuttatott közlemény.

A helyszínen tavaly olyan külföldi sztárok koncertjeiről írtunk – esetenként még interjút is készítettünk velük –, mint a Papa Roach, a Hollywood Undead, Iggy Pop vagy a Kraftwerk.

A 2024-es nyári szezon június 21-én indul egy Necc Partyval. Ugyanezen a hétvégén a Quimby avatja a színpadot. Noha a fellépők listája még nem teljes, a korábban említett számos hazai sztár mellett további nevek is biztosan Veszprémbe érkeznek.

Ilyen lesz többek közt a Kispál és a Borz, a Punnany Massif, a Bëlga vagy a legendás Kopaszkutya lemezzel Hobo. A Veszprém Kártyával rendelkezők 48 órával a hivatalos jegyértékesítés előtt, április 23-tól már rárepülhetnek az early bird jegyekre.

Mindenki más számára április 25-től érhetők el a belépők.

A szervezők a tavalyi év tapasztalataira alapozva elkezdték a közlekedési egyeztetéseket. Szeretnék, hogy a koncertek napjaihoz igazítva a régión belül a vonatok és buszok is sűrített járatokkal és meghosszabbított menetrenddel álljanak rendelkezésre a Gyárkertbe látogató közönség számára.

Rovatok