Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Kerényi Ágnes, Kerényi Miklós Máté édesanyja

2024. május 1., szerda 15:56

A hírt a színész és testvére osztották meg Facebookon. A bejegyzés szerint Kerényi Ágnes 2024. május elsején, hajnalban halt meg. Kerényi Miklós Máté arra kér mindenkit, aki szerette és ismerte édesanyját, hogy gyújtson gyertyát érte, és őrizze meg emlékét.

Kerényi Ágnes halálának hírét Kerényi Miklós Máté osztotta meg Facebook-oldalán. A bejegyzésben úgy fogalmazott:

Szeretném nektek elmondani, hogy Ági, Kerényi Ágnes, az Édesanyukánk, ma hajnalban 5 óra 5 perckor felült a hajnali nap első sugaraira, s itt hagyta a földi létet, végleg elaludt. Kérlek Titeket, akik ismertétek, szerettétek, hogy ha tehetitek, gyújtsatok egy gyertyát érte. Emlékezzetek arra a mindig mosolygós, vidám, kacagó lányra, aki volt!

Kerényi Ágnes a Müpa jegyértékesítő és információs vezetőjeként dolgozott. Egy 2017-ben vele készült beszélgetésben arról kérdezték, mik voltak az első élményei az intézményben. Akkor ezt mondta: „1997 és 2007 között a Budapesti Tavaszi Fesztiválnál dolgoztam. Emlékszem: 2004-ben, amikor a következő évi fesztivál müpás jegyeit elkezdtük értékesíteni, még javában zajlott az építkezés, így a nézőtér sem volt még kész. Sosem felejtem el, ahogy ott állok Zoboki Gábor építésszel a beton elemek között a biztonsági sisakban, és próbálom elképzelni, hogyan fog mindez kinézni akkor, amikor itt majd több mint ezer ember ül.”

Összetartás

Azt is elmondta, hogy a Tavaszi Fesztivál után nem sokkal a Müpában kezdett dolgozni. Többek között arról is mesélt, hogy a vendégek számára nagyon fontosak a jegyértékesítők, mert sokszor tőlük informálódnak előadásokról programokról, van hogy ajánlásokat is kérnek. Rengeteg történetet osztanak meg velük, napi kapcsolatban állnak a közönséggel.

A telt házas, sikeres előadások tehát egy összetartó csapat munkájának és szoros együttműködésének eredményei

– fogalmazott akkor.

Rovatok