Index Vakbarát Hírportál

Tematikus bélyeggel ünnepli Korda György 85. születésnapját a Magyar Posta

2024. május 8., szerda 15:41

A Magyar Posta alkalmi, személyes bélyegkibocsátással tiszteleg a magyar tánczene ikonikus alakja, az idén 85 éves Korda György előtt. Az énekes-dalszerző múzsájával és feleségével, Balázs Klárival látható az 5000 példányban készülő bélyegíven, amelyet 2024. május 8-tól a Filapostán, illetve a Magyar Posta webáruházában lehet megvásárolni.

Korda György a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze. Az utánozhatatlan orgánumú énekes-dalszerző 1958-ban lépett először színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta, majd az 1960-as évek elejére az ország népszerű előadójává vált.

Feleségével, a szintén énekes Balázs Klárival 1981-ben készítették az első, Nem hozol több rózsát című duettfelvételüket, majd 1986-tól kezdve egészen napjainkig közösen jelentetik meg az albumaikat.

A közkedvelt duó zenetörténeti súlyát jelzi, hogy 2002-ben Záray Márta–Vámosi János Kulturális, Művészeti és Emlékezeti Alapítvány Díjat, 2007-ben pedig Artisjus Zenei Életműdíjat kaptak. 2023 tavaszán pedig a fiatalok egyik kedvenc szabadtéri koncerthelyszínén, a Budapest Parkban léptek fel, méghozzá teltház előtt. Ekkor több mint 10 ezer rajongóval buliztak együtt, illetve itt vehették át közösen a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől (MAHASZ) a Fonogram Életműdíjat is.

Korda György több mint hat évtizedes munkássága páratlan a magyar popzenében. Dallamai és szövegei örökérvényűek, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy korunk fiataljai között is megtalálja a maga rajongótáborát

– fogalmazott Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke.

„Igazi megtiszteltetés a számunkra, hogy egy tematikus személyes bélyeggel köszönthetjük a művész urat a 85. születésnapján, és kívánunk neki még legalább ennyit!” – tette hozzá.

A Magyar Posta által kibocsátott bélyegújdonságot Benedek Imre tervezte Zsólyomi Norbert fotójának felhasználásával 5000 példányban, az első napi bélyegzőn a Korda 85 és a születésnapi koncertshow felirat látható.

Korda György 85. születésnapja alkalmából egy megismételhetetlen fellépéssel ajándékozza meg a közönséget 2024. május 11-én a Papp László Budapest Sportarénában, méghozzá a KORDA 85 – Fiatalság & Bolondság Születésnapi Koncertshow keretében. 

A bélyegújdonság 2024. május 8-tól a készletek erejéig 1.980 forint/ív áron vásárolható meg a Filapostán, továbbá a Magyar Posta internetes áruházából és kapható lesz a május 11-i koncertshow-n is.

Rovatok