Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna keményen beleszállt Vidnyánszky Attilába

2024. május 9., csütörtök 17:02

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője közösségi oldalán fakadt ki azon, hogy Vidnyánszky Attila nem gratulált Kulka Jánosnak, miután a Nemzet Színészévé választották. A politikus szerint a Nemzeti Színház vezérigazgatója huligán stílusában üvöltözött az RTL stábjával, ezért „se kultúra, se méltóság, se tisztesség nem maradt benne”.

Ahogy az Index megírta, Kulka Jánost választotta a Nemzet Színészévé a cím jelenlegi tizenegy birtokosa a március 30-án meghalt Tordy Géza helyére. A grémium május 3-án hozta meg döntését. Kulka János Molnár Piroska színművésztől értesült a megtiszteltetésről. 

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója nem hívta fel Kulka Jánost, amikor a Nemzet Színészének megválasztották. Ez amiatt is érdekes, mert lassan negyedszázada hagyomány, hogy az új cím birtokosát a Nemzeti Színház igazgatója értesíti. A történtek miatt az RTL megkereste a direktort, de nem volt hajlandó szóba állni az RTL stábjával. Vidnyánszky Attila szerint a csatornának nincs joga kérdezni, de arra sem válaszolna nekik, hogy reggel vagy este van.

Donáth Anna a közösségi oldalán fakadt azon, hogy „a mindenható kultúrpápa”, Vidnyánszky Attila nem gratulált Kulka Jánosnak. Kiemelte, hogy a vezérigazgató viselkedésével bizonyította, hogy nem alkalmas a Nemzeti Színház vezetésére.

Önmagából kivetkőzött, agresszív kocsmai huligán stílusában kezdett üvöltözni az RTL stábjával, még az operatőrt is azzal vádolva, hogy pusztítja a magyar ember lelkét. Ez az ember nem alkalmas vezetőnek. Főleg nem alkalmas a Nemzeti Színház élére. Se kultúra, se méltóság, se tisztesség nem maradt benne

– fejtette ki Donáth Anna.

A Momentum politikusa arra is kitért, hogy Vidnyánszky Attila „személyes bosszúból einstandolta az SZFE-t, háborút hirdetett a kultúrában, zsarnoki vezetése a Nemzeti Színházban majdnem megnyomorított két színészt”. Hozzátette, hogy már kézzelfogható bizonyíték is van arra, hogy „mennyi kisstílűség és indulat mozgatja a vezérizgazgatót”.

Rovatok