Index Vakbarát Hírportál

Sosem gondoltuk volna, hogyan hathat ránk egy zene meghallgatása

2024. május 21., kedd 09:42

Mindennapi, mégis katartikus élmény, ahogy egy elolvasott irodalmi mű, egy meghallgatott zene, egy inspiráló képzőművészeti alkotás hat ránk. A Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány rendezvénye a művészet és a gyógyulás sokrétű kapcsolatát járja körbe, amin 2024. május 29-én mások mellett Boldizsár Ildikó író és Mácsai Pál színművész is vendég lesz.

A Fővárosi Állatkert Varázshegyébe invitálja a művészet és gyógyulás sokrétű, összetett kapcsolata iránt érdeklődőket 2024. május 29-én a Fogjunk Össze az Egészségügyért Alapítvány. A Művészet és terápia című egész napos konferencián orvos és pszichológus beszél a művészet szerepéről a gyógyulásban, szó lesz művészetterápiás módszerekről – olvasható a szervezők közleményében.

Művészek avatnak be, milyen terápiás hatása van az alkotás folyamatának, bemutatkoznak művészettel és terápiával foglalkozó egyesületek, vendégek lesznek alkotó egészségügyi dolgozók, és épül egy labirintus is. A konferencia résztvevői között van

Szűcs Fatin Fanni művészetterapeuta, Szalai Lilla irodalomterapeuta, Szilágyi Klára építész, Elek Dóra rendező, valamint bemutatkozik az Autistic Art, a Hangadó Afáziakórus és az Átkelő Galéria.  

A konferencia a szakmai közönségnek és a művészetterápia iránt érdeklődőknek szól. A művészet és terápia összetett viszonyát tartalmas és élményszerű beszámolók, előadások, személyes beszélgetések járják körbe. Az eseményre regisztrálni és jegyet vásárolni az alábbi linken lehet.

Rovatok