Index Vakbarát Hírportál

Ennyibe kerül jóllakni a Gourmet Fesztiválon

2024. május 25., szombat 15:42

A Gourmet Fesztiválon – ahol idén a női energiák vannak a középpontban – kisebb gasztrotúrára indultunk. Idén olyan női séfek, cukrászok, pékek, kistermelők kaptak fő szerepet, akik talán kevésbé kerülnek előtérbe a hagyományosan inkább férfiak által dominált szakmákban. A fesztivál 2024. május 24. és 26. között látogatható a Millenáris Parkban.

Férfiasan be kell vallanunk, hogy utunk tervezett nyolc stációjából nem sikerült az összeset teljesíteni – valahol a hetediknél kipukkadtunk. A tesztelés folyamatába ugyanis megalapozott laikussággal vágtunk bele.

Előételként a kétféle hússal töltött, homárolajban áztatott paprikától indultunk, folytattuk a rágógumihabbal és felfújható léggömbkutyával díszített koktélokkal, és az indokínai konyhánál be is teljesítettük kulináris kalandunkat. Ki nem hagytuk volna a falatnyi mennyországként önkényesen aposztrofált Szent Jakab-kagylót sem. A túrát egy scotch whiskyből készült koktéllal koronáztuk meg.

Csak ínyenceknek

Az ízek harmóniája szinte minden ételkölteményben jelen volt, a sós-édes-savanyú ízvilág balanszírozása törvényszerűnek tűnt minden tálon. Ár-érték arányban nem titkoltan nem a legolcsóbb eseményről beszélünk. Tapasztalataink alapján átlagosan 3 és 5 ezer forint között költöttünk kóstolónként, de ez a mai fesztiválárakhoz képest nem is számít horrornak. Ha az adag mennyiségét nézzük, akkor más a kép: ezért ezt kifejezetten az ínyenceknek ajánljuk. 

Ez a szerkesztőségi tartalom a Gourmet Fesztivál együttműködésével jött létre.

Rovatok