Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Kulcsár Anna, a Magyar Nemzet publicistája

2024. június 5., szerda 20:05

Hosszan tartó betegség után kedden, 79 éves korában meghalt Kulcsár Anna, a Magyar Nemzet publicistája, főmunkatársa.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Kulcsár Anna 1968-ban summa cum laude minősítéssel végezte el a jogi egyetemet, majd a Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozott fogalmazóként. Bírói-ügyészi szakvizsgát tett, ezután kezdte meg újságírói pályáját az Esti Hírlapnál.

Bírósági, városházi tudósítóként tevékenykedett, az igazságszolgáltatás legkülönfélébb aspektusairól azonban később is sokat írt. Az Esti Hírlap után a Világgazdaságnál és a Magyar Hírlapnál dolgozott, a Magyar Nemzethez 2004 végén csatlakozott.

Az elmúlt húsz évben – érintve a Napi Gazdaságot és a Magyar Időket – végig ugyanennél a szakmai műhelynél dolgozott. Munkássága elismeréseként 2009-ben a Magyar Nemzet Aranytoll díját is átvehette. 

A rendszerváltozás előtti nagy bűnperekről Gyilkosok voltak címmel írt könyvet 1986-ban. Két évtizeden át tagja volt a Budapesti Ügyvédi Kamarának, tízéves aktív ügyvédi praxisa alatt főként sajtóperekkel és családjogi ügyekkel foglalkozott. Kulcsár Annát a Magyar Nemzet saját halottjának tekinti.

Rovatok