Index Vakbarát Hírportál

Pályázatot hirdet az állatkert, több százezer forintot lehet nyerni

2024. június 5., szerda 15:26

Tollak és Tappancsok címmel indította el közös meseíró pályázatát a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Magyar Írószövetség. A nyertesek több százezer forintos pénzjutalomban részesülnek, továbbá műveiket gyűjteményes mesekönyvben is megjelentetik a szervezők.

A pályázati feltételek egyszerűek. A történet terjedelme szóközök nélkül kell 12 és 35 ezer leütés között legyen, a mai kor gyermekeit foglalkoztató kérdéseket kell körüljárjon, miközben természetszeretetre, együttérzésre ösztönzi őket, vagy épp történelmi eseményt dolgoz fel. Kiemelt figyelmet kap majd a bírálatkor a humor, aminek eszközrendszerét is érdemes sokrétűen felhasználni a műben.

A pályázat nyertese 500 ezer forintot, a második helyezett 300 ezer forintot, a harmadik helyezett pedig 150 ezer forintot kap.

Az MTI információi szerint a zsűri által kiválasztott pályázatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert kiadja egy gyűjteményi mesekönyv formájában. Emellett a különdíjasokat éves állatkerti bérlettel valamint a mesekönyvben való megjelenéssel jutalmazzák. 

Van néhány kitétel

A pályázatra azonban nem jelentkezhet minden érdeklődő. A feltételek közt szerepel, hogy csak azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely – Magyar Írószövetség, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Erdélyi Magyar Írók Ligája – írószervezetnek.

Szerzőnként egy alkotással lehet pályázni. A versenyre korábban sem nyomtatásban, sem internetes felületen még nem publikált műveket várnak.

A pályázat beadási határideje augusztus elseje,

a nevezés ingyenes. A meséket egy szakavatott zsűri bírálja majd el, az eredményhirdetésre, illetve a díjak átadására pedig várhatóan szeptember 6-án kerül sor.

Rovatok