Index Vakbarát Hírportál

Aktivisták zavarták meg Westminster hercegének esküvőjét

2024. június 9., vasárnap 06:56

Hugh Grosvenor, Nagy-Britannia leggazdagabb 40 év alatti embere pénteken vette feleségül választottját, ám nem volt zökkenőmentes a nagy nap. A királyi család tagja, Vilmos herceg is jelen volt az eseményen, nem is akármilyen pozícióban.

A 33 éves Hugh Grosvenor és a 30 éves Olivia Henson Chesire-ben, a Chester-katedrálisban kötötték össze az életüket. Westminster hercege jelenleg a leggazdagabb 40 év alatti férfi a maga 10,42 milliárd fontos vagyonával (ez átszámítva kb. 4800 milliárd forintnak felel meg.)

A nagy napon 400 vendég vett részt, köztük Grosvenor barátja, Vilmos Herceg, valamint Eugenie, York hercegnője is.

Vilmos herceg násznagyként volt jelen, míg testvére, Harry nem jelent meg az esküvőn annak ellenére, hogy Grosvenor nemcsak Vilmos fiának, Györgynek a keresztapja, hanem az ő fiának, Archienak is. Katalin, Wales hercegnője korábban kemoterápiás kezelésen esett át, nem volt jelen az eseményen.

Támadás az arisztokraták ellen

Mint a Daily Mail írta, a menyasszony ruhájának és fátylának testre szabott hímzését Emma Victoria Payne kézzel rajzolta, virágmotívumokkal és szegélyekkel Olivia dédnagymamájának 1880 körüli fátyla nyomán. Henson a Faberge Myrtle Leaf tiarát viselte, amelyet a Grosvenor család menyasszonyainak készítettek, hogy abban házasodjanak. 1906-os elkészítése óta a családhoz tartozik.

A menyasszony csokrát a herceg családi otthonának, az Eaton Hallnak a kertjéből szedett virágok alkották. Az eseményt ugyanakkor megzavarta egy incidens: 

12.30 körül a Just Stop Oil  környezetvédő szervezett két ősz hajú aktivistája megpróbálta tönkretenni az esküvőt azzal,

hogy egy tűzoltó készülékekkel sárga porfestéket permeteztek a walesi herceget is magába foglaló násznép irányába, amikor azok elhagyták a Chester-katedrálist. A tüntetőket a rendőrök gyorsan eltávolították a tömegből, miközben a bámészkodók kiabáltak, és kifpujolták őket. 

A szervezet meg is osztotta az esetről készült videót az X-en:

Rovatok