Index Vakbarát Hírportál

Itt az utolsó alkalom, hogy nagyot bulizzunk erre a kubai zenére

2024. június 14., péntek 14:14

Ki ne szeretne nyáron, a hőségben egy koktéllal a kezében végigtáncolni egy estét a tengerparton? Ezt a feelinget élheti át az, aki vasárnap ellátogat a Budapest Parkba, ugyanis a Haban Social Club igazi kubai bulit csap – búcsúturnéján.

Mosolygó előadók, gyönyörű táncosok, remek zenészek, lelkes közönség. Ennél többre talán nincs is szükség egy jó koncerthez. A Habana Social Club ezekkel mind rendelkezik, és olyan világba kalauzol el minket, ahol a gondok megszűnnek létezni. Ráadásul ehhez nem is kell a Karib-térségre utazni. 

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a Karib-térség első számú kedvence, a Habana Social Club búcsúturnéra indul. Az együttes 2024. május 21-e óta tartózkodik Magyarországon, és idáig a nagyobb városokban mintegy 10 ezer ember – és mindenhol telt ház – előtt léptek fel. A legendás Buena Vista Social Club 

egyetlen és méltó utódjának tartott zenekar

frontembere, Chabez Alberto Reyes jövőre már saját show-jával lép pódiumra Las Vegasban.

A zenekar először 2015-ben hagyhatta el Kubát, addigra már a legnépszerűbb helyi formációnak számított. Az együttes ekkor kezdte zenéjét koncertturnékkal terjeszteni. A közönség vevő volt a stílusra, ezáltal a Habana Social Club hamar megkedveltette magát szélesebb körökben is. 

A Habana Social Club azonban feloszlik, idén elbúcsúznak a közönségtől. Ennek jegyében tagjai utoljára Európában kilenc ország érintésével egy hatalmas koncertturnén vesznek részt, mely során 2024. június 16-án este a Budapest Park Színpadán lesz látható és hallható nagyszabású show. A havannai hangulatot vetítések, díszletek és jelmezek is megelevenítik.

Még egy utolsó nagy buli

Ez alkalomból a zenekar – a szintén világhírű – Tropicana Club szólótáncosaival egészül ki, így igazán különleges műsorral várja mindazokat, akik hamisítatlan karibi élményre vágynak. A zenei utazáson felcsendülnek a legnagyobb kubai slágerek, mint például a Flor palida, a Chan – Chan, a Bailando, a Vivir Mi Vida, az El Carneval, a Guantanamera, a Caballo viejo, a Represent Cuba, vagy az Anhelo, amit Ricky Martin is feldolgozott. A Budapest Park méltó befejezése lesz a hazai turnénak, ahol a legnagyobb show-val várják a bulizni vágyókat. 

A több mint fél évszázados múlttal rendelkező Habana Social Club alapító tagjai közül páran már eltávoztak az élők sorából, így a jelenleg 11 fős zenekar az évtizedek során többször megújult, fiatal, virtuóz zenészek csatlakoztak az idősebb tagokhoz. Francisco Sanchez Ramos és Rubén Gonzalez alapítók szerint

a kubai nép életéhez, sorsához, emlékeihez egy-egy dal kötődik, amelyek a világ minden emberéhez szólnak, kivétel nélkül mindenki magáénak érezheti a mi bánatunkat és boldogságunkat. Ez a zenei örökség óriási alázatot és felelősséget kíván tőlünk, előadóktól.

(Borítókép: Havana Social Club)

Rovatok