Index Vakbarát Hírportál

Budapesten is kifütyülték Rod Stewart koncertjén Zelenszkijt

2024. június 23., vasárnap 10:13

Nem fogadták jól a magyar rajongók, amikor Rod Stewart a szombati, budapesti MVM Dome-ban tartott koncertjén, immár szokásához híven, kivetítette Volodomir Zelenszkij ukrán elnök arcképét.

Rod Stewart Grammy-díjas brit énekes – mit sem törődve azzal, hogy a közelmúltban kifütyülték őt németországi koncertjén, amikor az ukrán elnök, Volodomir Zelenszkij arcképét vetítették a háttérben – továbbra is kiáll Ukrajna mellett.

A zenész az 1991-es Rhythm Of My Heart című slágerét háborús dalnak nevezi, és rendre Ukrajnának ajánlja a fellépéseken. Rod Stewart 2022 óta rendszeresen elítéli Oroszországot, és nemrég a Sky Newsnak adott interjújában „s*ggfejnek” nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. 

Szombaton a budapesti, MVM Dome-ban tartott koncertjén is megismételte ezt az eljárást, Ukrajnának és Zelenszkijnek ajánlva legnagyobb slágerét, a magyar rajongók azonban kifütyülték az ukrán elnököt – derült ki a Telex videójából. 

A kék-sárgába öltözött zenész az ukrán katonák, elpusztított ukrajnai városok képét mutatta a kivetítőn a koncert alatt. Az Ukrajnának ajánlott sláger végén a zárókép Zelenszkij volt, amit a magyar közönség nagy része jól hallhatóan kifütyült, és hangos pfujolással fogadott.

Az orosz–ukrán háború fejleményeit vasárnap is percről percre követjük ebben a cikkünkben.

Rovatok