Index Vakbarát Hírportál

Az a fesztivál életképes, ahol a zene mellé más fajsúlyos értéket is képesek odarakni – ilyen lesz az idei MCC Feszt

2024. július 8., hétfő 18:05

Tankcsapda, Majka, Ákos, ValMar, T. Danny – csak néhány név azon zenészek és zenekarok közül, akik idén színpadra lépnek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) háromnapos fesztiválján Esztergomban. Az MCC Feszt gerincét azonban a zenei előadók mellett ezúttal is neves hazai és külföldi szakemberek, véleményformálók előadásai és beszélgetései adják majd. A közelgő rendezvényről az esemény szervezőivel beszélgettünk legutóbbi podcastadásunkban.

Idén augusztus 1. és 3. között rendezik meg Esztergomban a IV. MCC Fesztet. A háromnapos fesztiválra évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés, tavaly már közel 50 ezer látogatója volt a rendezvénynek, a szervezők pedig ezúttal még több embert várnak az eseményre. 

A színes zenei kínálat minden korosztály számára tartogat majd izgalmas szórakozási lehetőséget a Duna-parti városban, ahonnan természetesen most sem hiányoznak majd a hazai és nemzetközi közéleti és kulturális élet neves szereplőinek előadásai sem, akik a mesterséges intelligencia térnyeréséről, az amerikai és európai uniós választásokról, valamint a zöldátmenet gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásairól fejtik ki a véleményüket.

A néhány hét múlva megrendezésre kerülő fesztivál előtt az esemény szervezőivel (Papp Gergellyel, az MCC Feszt főszervezőjével, Pálfalvi Noémivel, az MCC nemzetközi igazgatójával, valamint Kosztrihán Dáviddal, az MCC Közéleti Programok igazgatójával) beszélgettünk egy videós podcastban többek között arról,

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

(Borítókép: Kosztrihán Dávid, Papp Gergely és Pálfalvi Noémi. Fotó:  Papajcsik Péter / Index)

Rovatok